Keresés ebben a blogban

2014. január 12., vasárnap

Étcsokoládé házilag




Nagyon-nagyon régen jártam erre, és sajnos nem is tudom megígérni, hogy a jövőben rendszeresen jelentkezem. A hosszú hallgatásnak két oka is van. Az egyik az augusztusi isiász, amivel másfél hónapot feküdtem, és sajnos még most sincsenek fájdalommentes napjaim. Ezért amennyire csak lehet, kímélem magamat.
A másik ok, (és ez a nyomósabb), hogy tavasz óta egy fantasztikus munkahelyen dolgozok, ahol ellátnak minden földi jóval. Szeptember óta az öcsém is ott szakácskodik, így finom ételeket hordok haza minden nap.Sokszor még hétvégére is jut belőlük, emiatt elég ritkán főzök, és nincs mit posztolnom. Ha nagyritkán főzök is, akkor sem érzem már azt a mindent elsöprő vágyat, hogy az ételeket lefotózzam, és megosszam. Talán ez azért változni fog, ha a derekam jobban lesz.
Ami miatt mégis úgy döntöttem, hogy megtöröm a hallgatást, az, hogy az elmúlt időkben egyre többen jelezték, hogy hiányoznak nekik az újabb posztjaim. Ez bevallom, jól esett. Miattuk erőt veszek magamon, és ha posztolásra érdemes étek kerül ki a konyhámból, azt megosztom a nagyérdeművel.

Most egy egyszerű csokoládét készítettem, aminek az eredetijét Pocak Pannánál láttam. Étcsoki kedvelőknek igazi csemege, a tejcsoki szerelmesei némi tejporral kiválthatják a kakaó egy részét. (a paleo diétázók kókusztejporral)
Nálam így készült:

50 g kakaó
50 g kókuszzsír
50 g virágméz
1 kk vaníliaesszencia
kb. 50 g vegyes aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola)

A kókuszzsírt felolvasztottam, hozzáadtam a vaníliát, a kakaót és a mézet. Habverővel simára kevertem, majd belekevertem az apróra vágott aszalt gyümölcsöket is. Egy darab sütőpapírra tettem a masszát, és egy habkártya segítségével elsimítottam, és igyekeztem téglalap alakúra igazgatni. A sütőpapírral becsomagoltam, majd a hűtőbe tettem, hogy megdermedjen. Ha a lakásban több van 23 foknál, akkor érdemes a csokit hűtőben tartani, mert a kókuszzsír 24 foktól folyékonnyá válik.

10 megjegyzés:

Éva írta...

Örülök hogy végre jelezted távolléted okát! Sokáig tart most ez a betegséged! Örülök hogy jó munkahelyed van sokat jelent hiszen a nap nagyobb részét gondolom ott töltött. A csokid nagyon finom lehet igazi csemege lenne számomra.Bár így az ünnepek után kicsit vissza kell venni az édesség fogyasztásból. Azért néha napján gyere:)

Juditka írta...

Már én is nagyon hiányoltalak ! Nagyon jó kis receptet hoztál, ami ráadásul, mentes mindenféle adalékanyagoktól. Jobbulást kívánok és remélem most már gyakrabban jössz!

Csiperke írta...

Köszönöm Éva, hogy mindig olyan kedvesen érdeklődsz irántam! Nagyon jól esik! :)
A csoki elég kakaós, így jóval kevesebb is elég belőle, mint a tejcsokiból. Bár egy igazán jó tejcsokit is kipróbálnék...:)

Csiperke írta...

Köszönöm! :) Nem ígérek semmit, de azért 4 hónapot nem várok a következő jelentkezéssel!

Névtelen írta...

Szia, már többször eszembe jutottál, vajon mi lehet veled?
Pont tegnap döntöttem el, hogy valami mód elérlek, lám-lám csak gondolni kell :)
Remélem pajzsmirigyed rendben és csak az a fránya lumbágó nem hagy el?

Jobbulást kívánok, és örülök, hogy újra életjelet adtál!

Üdv, B.


Blogkonyha írta...

Tényleg rég voltál. Már nem is mertem írni, hogy mi az oka az eltűnésednek... De olvasom, hogy semmi baj. Ez megnyugtat. No kérem, akinek ilyen jó dolga van, hogy készen kapja a finom falatokat! A csoki remek, biztos nagyon finom!

Csiperke írta...

Jó is ez. :) Mondjuk sokat is dolgozom, úgyhogy időm se sok lenne főzni...

Csiperke írta...

Köszönöm B! :))
A pajzsmirigyem is rendetlenkedik, de majd tavasszal elmegyek valami specialistához.
Írjál majd, hogy veled mi van!

Barbi írta...

Ha van kedved játszani egy kicsit, akkor nézz be hozzám:
http://csibekalandok.blogspot.com/2014/01/ismerjuk-meg-egymast-ez-vagyok-en-csibe.html

Timesz írta...

Hello Csipi, örülök, hogy újra itt vagy! Végre! A recepted oly egyszerűen hangzik, hogy muszáj holnap kipróbálnom!!! Köszi!