Keresés ebben a blogban

2014. február 13., csütörtök

Csokoládé lasagna







Egyszerű, nagyszerű és pillanatok alatt elkészül. Tökéletes desszert egy vasárnapi ebéd után, vagy vendégek fogadására.
A facebookon osztotta meg egy ismerősöm a képet, és rögtön tudtam, hogy ezt ki kell próbálnom.
Az eredeti amerikai recept egyfajta növényi tejszínhabot ír, de én sima habtejszínt használtam, mert irtózom a hulala szerű műförmedvényektől. Két hete készítettem először, és férjnek annyira ízlett, hogy az elmúlt hétvégén ismételni kellett. Tömény kalóriabomba, ezért én csak óvatosan kóstolgatom. 4-5 fős család esetén valószínűleg az asztalra kerülést követően néhány percen belül csak egy tisztára nyalt tányér marad.
Első alkalommal orero keksszel készült, most duplajó kakaós győri édessel. Igazából mindkét változat nagyon finom. A győri édes így utólag elbírt volna néhány csepp kávét is, de anélkül is tökéletes.

Hozzávalók:
250 g orero keksz (vagy győri édes duplajó kakaós)
6-7 evőkanál olvasztott vaj
250 g mascarpone
500 ml habtejszín
3 evőkanál porcukor
2 csomag Aranka csokoládés krémpor (vagy 1 csomag Gála pudingpor)
6 dl tej (Gála esetében 5 dl)
1 teáskanál vanília esszencia
1 csomag habfixáló
1 csomag zselatinfix
150 g tejcsokoládé a tetejére (csokilencse is lehet, már akinek sikerül hozzájutnia. Én nem voltam ilyen szerencsés.)

A kekszet aprítógépben ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk a tál aljába. 3 dl tejszínt felverünk egy csomag zselatinfixel és 2 púpos evőkanál porcukorral. Hozzákeverjük a mascarponét, a vaníliát, és elsimítjuk a kekszes réteg tetején. Hűtőbe tesszük, amíg a pudingot csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A pudingot elsimítjuk a mascarponés réteg tetején, és visszatesszük a hűtőbe. Amikor a puding kicsit megszilárdult, a maradék 2 dl tejszínt felverjük a habfixálóval és egy evőkanál porcukorral, majd eloszlatjuk a puding tetején. A csokoládét lereszeljük, vagy késsel felaprítjuk, és rászórjuk a desszert tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük.

8 megjegyzés:

Nelli írta...

Ez annyira, de annyira finom lehet! Van is itthon mindenem hozzá a Gála poron kívül! :-) El fogom készíteni a hétvégén. Majd írok milyen lett! :-)

Csiperke írta...

Én az Arankát kicsit jobban szeretem, de csináltam már Gálával is. Mindenhogy nagyon finom!
Mindenképpen írd meg hogy ízlett nektek!

Nelli írta...

A Gála volt a fejemben és azt vettem :-) Holnap elkészítem. Vagyis már nemsokára ma lesz :-)

Illéskrisz Konyhája írta...

Nyamm kategória!

marisz57 írta...

Tényleg nagyon jól néz ki! Úgy kínálja magát!

Nelli írta...

Elkészült!Nagyon, nagyon finom lett! Gyilkos süti! :-) Ezt mondta a kisebbikem! :-) Köszi a receptet! Gyakori vendég lesz nálunk! Be is írtam a blogba, nehogy feledésbe merüljön!

Csiperke írta...

Gyilkos süti! :)))) Ez jó! Örülök, hogy sikere volt!

Nelli írta...

Ma újból elkészítem! :-) Imádjuk azóta is!