Keresés ebben a blogban

2012. március 18., vasárnap

Sörben pácolt karajszeletek




Már írtam korábban is, hogy nem szeretem a sört. Egyetlen kortyot sem vagyok képes lenyelni belőle. Ehhez képest rajongok a sörben pácolt/sült húsokért, a sörtésztáért, és mindennemű sörrel készült ételért. Nem régen csináltam sörben sült nyúlcombokat, és azóta is nyelek nagyokat, ha rá gondolok.
Tegnap a piacon gyönyörű karajt vettem, amit be akartam pácolni, és némi vívódás után már megint a sör mellett kötöttem ki...

Hozzávalók:
1 kg csontos karaj szeletelve

Páclé:
0,5 l sör
1 óriási fej hagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál pirospaprika

1 evőkanál liba/kacsazsír (vagy 2 evőkanál olaj)
só, bors
10 dkg reszelt sajt

A karajt a hentessel felszeleteltettem, mivel a legutolsó karajakciónál a férjem bárdnak képzelte a szakácskésemet, és eltörte a pengét...:)
A sörbe belekevertem a mustárt, a pirospaprikát, a felszeletelt hagymát és fokhagymát. Ráöntöttem a karajszeletekre és hűtőbe tettem úgy 24 órára.
A bepácolt húsról lecsöpögtettem a sört, sóztam, borsoztam, és mindkét oldalát rövid ideig pirítottam egy evőkanálnyi zsírban.
A húsokat egy tepsibe fektettem és ráöntöttem a sört ügyelve arra, hogy a hagymából minden szeletre egyformán jusson. Alufóliával befedtem, és kb. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Időnként kivettem a tepsit, és a húst átkenegettem a sörrel. Miután megpuhult a hús, reszelt sajttal megszórtam, és visszatettem a sütőbe, amíg kicsit megpirult.
Sült krumplit és wokban sült szójaszószos zöldségeket ettünk mellé.


Egyéb sörös húsételek a blogon:

Sörben sült nyúlcombok
















Sörben sült csirkecomb
















Barnasörös csirkeragu:

8 megjegyzés:

Vicuska írta...

régebben készítettem sörben pácolt csirkét, akkor nem ittam én sem a sört, most nem készítem, de ha van sör, akkor már iszom belőle :D

Csiperke írta...

Egyenlőre nem tudom elképzelni, hogy valaha megigyam, de ki tudja. Annyit változik az ember ízlése a korral, talán még megszeretem egyszer...:)

trollanyu írta...

A sörrel pont én is így vagyok, nem iszom meg, de kedvelem a sörrel készült ételeket, ez is nagyon szuper:)És az is igaz, hogy állandóan változunk, szóval nem kizárt, hogy egyszer majd sörözgetünk is:)

Seffer Lilla írta...

Már megint későn láttam meg a receptedet, pedig már annyiszor elhatároztam a sörben sütést...Ma pont jól jött volna a finom nyuszihoz.

Csiperke írta...

Meglehet...:))

Csiperke írta...

Ezzel én is szoktam így lenni, úgyhogy mostmár minden nekem tetsző receptet azonnal elmentek. Ezzel csak az a gond, hogy már annyi recept van elmentve, hogy tuti nem találom meg azt amit keresek, vagy el is felejtem hogy elmentettem...:))

Blogkonyha írta...

Én iszom a sört, főleg a citromosat! :o) Minden húsnak jó barátja a sör, finom omlós lesz tőle. Nagyon guszta!!

Csiperke írta...

Köszi! :) Én megkóstoltam a citromosat is, hátha, de az sem ment...:)