Narancsos husira vágytam, ez lett belőle. Ahogy a narancsos öntet rákaramellizálódott a csirkemellre...hát, valami fantasztikus ízt adott neki. Frissen, forrón a legfinomabb!
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 nagyobb narancs leve
fél narancs reszelt héja
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz vagy agave szirup
1 kávéskanál gyömbér
5 dkg vaj
A narancslét a narancshéjjal, a balzsamecettel, a mézzel, gyömbérrel és a vajjal kicsit összeforraltam.
A csirkemellet megmostam, szárazra töröltem, és kettévágtam. A darabokat sóztam, borsoztam, és egy sütőedénybe fektettem. Mellétettem néhány félbevágott répát is. Meglocsoltam a narancsos öntettel, és előmelegített sütőbe toltam. Először fedő alatt sütöttem, aztán fedő nélkül. Közben többször meglocsoltam az öntettel. Miután megsült a csirke, a narancsos páclével együtt áttettem egy serpenyőbe, és az öntetet rákaramellizáltam.
Currys rizs:
300 gr barnarizs
kis darabka vaj
kávéskanál curry
só
bors
A vajat felolvasztottam, átforgattam benne a rizst, és picit pirítottam. Felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, curryvel fűszereztem, és alacsony lángon puhára főztem.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem a currys rizst! Jól néz ki a hús is, így gusztusosan felszeletelve.
Köszi:)) Sokat kínlódtam ezzel a tálalással, sehogy sem akart összejönni. Majd még az öcsémtől megkapom a magamét, hogy nem tökéletes...:))
Megjegyzés küldése