Ez a saláta annyira, de annyira finom, hogy nem tudok betelni vele. Most gránátalma is került bele, de csak mandarinnal is készítettem már, úgy is nagyon finom. Fogyaszthatjuk előételként, vagy egy könnyű vacsoraként, de ehetjük reggelire is, ahogy én is teszem már napok óta.
Fontos, hogy jó minőségű balzsamecetet használjunk, mert ez a saláta lelke. Én a Lidl-ben kapható Deluxe márkájú modenai balzsamecetet használom, ami nagyon finom, sűrű és krémes.
Hozzávalók (egy személyre):
egy nagy marék ruccola
10 dkg csirke vagy pulykamell sonka
egy mandarin
egy gránátalma hatoda
kb 1 tk balzsamecet
néhány csepp citromlé
kókuszzsír a sütéshez
A sonkát csíkokra vágom, és kevés kókuszzsírban megpirítom. Amíg a sonka sül, a salátát egy keverőtálba teszem, meglocsolom a balzsamecettel valamint a citromlével, és jól átforgatom. A gránátalmát megpucolom, és a mandarint felkockázom. A megsült sonkáról nem csöpögtetem le a kókuszzsírt, hanem úgy ahogy van, zsírtól csöpögően átemelem a salátára, és átforgatom benne, hogy a zsírból is minden levélre jusson. A kókuszzsír egyrészt nagyon egészséges, másrészt finomabb lesz tőle a salátánk. Főleg ha előzőleg sonka sült benne.
A salátát átemelem egy tányérra, rászórom a gránátalmát, a mandarint, és azonnal elfogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése