Keresés ebben a blogban

2013. május 18., szombat

Fehérboros-tejszínes-újhagymás csirkeragu






Nem tudok ellenállni a gyönyörű, hatalmas újhagyma csokroknak. Ha meglátok valahol, azonnal vennem kell, a hűtő már tele van vele. Minden nap esszük nyersen is, de belefőzöm különböző ételekbe is. Általában csak mellékszerep jut neki, de ebben az ételben főszereplő lett a csirke mellett.




    Hozzávalók: (2-3 személyre)
    fél csirkemell
    1 nagy csokor újhagyma
    1 dl fehérbor
    1,5 dl tejszín
    1-2 tk keményítő
    csipet szerecsendió
    só, bors
    2-3 dkg vaj
    1 ek olívaolaj




 A csirkemellet felkockázzuk,  sózzuk, borsozzuk, és a vaj-olaj keverékén kívülről átpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és picit megfonnyasztjuk. Aláöntjük a bort, és puhára pároljuk benne a csirkét. Felöntjük tejszínnel, fűszerezzük pici szerecsendióval, és ha szükséges még sózzuk és borsozzuk. Ha nem elég sűrű, egy kevés keményítőt kikeverünk vízzel, és hozzáöntjük. Még egy percig forraljuk, lehúzzuk a tűzről,és főtt pennével tálaljuk.






2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki, mi is imádjuk az újhagymát, csak itt baromi drága sajnos. Póréval szoktam hasonlót készíteni. Szép hétvégét, jó pihenést kívánok nektek:)

Blogkonyha írta...

Én is oda vagyok az újhagymáért, most is van itthon vagy két csokor. Sokféle ételhez nagyon jó. Finom lehetett vele ez a szaftos csirke is. Nagyon csábító!