Keresés ebben a blogban

2012. október 11., csütörtök

Ír kávés trüffel





Kis ízelítő a ma megjelent Like magazinból:
A legütősebb párosítás: csoki, kávé és whisky. Még senkivel nem találkoztam, aki ellent tudott állni ennek a hármasnak...

Hozzávalók:
200 g félédes tejcsokoládé
2 ek tejszín
2 ek erős presszókávé kávé
1 ek whisky
kakaó, porcukor, vagy cukrozott kakaó a hempergetéshez

A csokoládét összetöröm, és a tejszínnel együtt egy fém keverőtálba teszem. Gőz felett felolvasztom, hozzákeverem a kávét és a whiskyt. A csokis masszát a hűtőbe teszem néhány órára. A megdermedt csokiból teáskanálnyi adagokat veszek, gombócot formálok belőle és kakaóba, porcukorba, vagy a kettő keverékébe forgatom.





6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól néz ki nagyon! Ehhez már csak egy jó kávé illik. Azt tudjátok, hogy milyen hangulathoz milyen kávé dukál? Itt meg lehet nézni: http://fon.gs/hangulatkavezo

heti menük írta...

Én már csak a receptjeid miatt is szívesen lennék a Like magazin olvasója!...:) Nagyon tetszik ez a trüffel és mivel nem tűnik túl bonyesznak az elkészítése, megpróbálkozom vele. Karácsonyra úgyis gasztro ajándékokat gondoltam adni (már ami a felnőtteket illeti), szerintem ez telitalálat lenne! Mert finom és különlges is:)

Csiperke írta...

Tényleg nagyon könnyű. Tavaly karácsonykor a családban mi is csak saját készítésű ajándékokat adtunk. Ipari mennyiségben gyártottam a trüffeleket...:)

Málna konyhája írta...

ma láttam a Like-ban))), azt hiszem ki fogom prószálni...

Csiperke írta...

Én háromszor csináltam meg egymás után. Picit függő lettem...:))

Blogkonyha írta...

Szerintem és is csak függnék tőle...Nem való ez nekem...Irtó guszta!!!