Nem mondom azt, hogy az én cézár salátám az eredeti, különösen azért nem, mert az eredetiben nincs is hús, római salátából készül, van benne némi szardella, és a tetején parmezán. Mi a cézárt csirkemellel szeretjük, viszont nem szeretjük sem a szardellát, sem a parmezánt, így ezek nem is kerültek a salátába. Római salátám nem volt itthon, csak fodros saláta, de amúgy legtöbbször jégsalátából csinálom.
Talán így még a cézár nevet sem érdemelné meg, de a tényen ez nem változtat: így is nagyon finom...:)
Hozzávalók 2 személyre:
fél fej római vagy jégsaláta (jelen esetben fodros saláta)
néhány szelet kenyér (nálam magvas tönköly)
fél csirkemell
sajt (most sovány óvári)
1 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
öntet:
1 tojás sárgája
fél dl olaj
1 dl tejszín (10%-os főzőtejszínt használtam)
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
1 teáskanál worchester szósz
só, bors
pici édesítő
A csirkemellet szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, és megszórtam egy kis majorannával. Kevés olaj és vaj keverékén alacsony lángon, fedő alatt megsütöttem. (Így nem szárad ki.)
A megsült húst feldaraboltam.
A salátát megmostam, darabokra tépkedtem, és egy tálcára terítettem száradni.
Az öntethez a tojás sárgáját keverőtálba tettem, és folyamatos keverés mellett hozzácsorgattam az olajat. Belekevertem a mustárt, a citromlét, a worchester szószt, sóztam, borsoztam, és egy kis édesítőt is cseppentettem hozzá, majd felöntöttem tejszínnel.
A kenyérszeleteket felkockáztam, és egy sütőlemezre fektettem. Fél dl olajba nyomtam egy gerezd fokhagymát, és jól kikevertem, hogy az olaj átvegye a fokhagyma aromáját. A fokhagymás olajjal meglocsoltam a kenyérkockákat, és előmelegített sütőben néhány percig pirítottam.
1 megjegyzés:
Ez már nagyon érik nálam! Köszi Era!
Megjegyzés küldése