Keresés ebben a blogban

2011. április 18., hétfő

Erdei gyümölcsös tejespite fehércsokival





Azt hiszem mostmár végérvényesen Stahl rajongó lettem. Még nem fanatikus, de rajongó. Idáig akárhány receptjét csináltam meg, minden telitalálat volt, ahogyan ez a gyümölcsös tejespite is. Én annyi változtattam az eredeti recepthez képest, hogy tettem bele egy tábla fehércsokoládét is. De ez csak az én csokimániám miatt van. Azért lett fehércsoki, mert a tejespitéhez színben az passzol. Ez nyugodtan elhagyható, talán a végeredményt annyira nem is befolyásolja. A meghatározó ízt úgyis a gyümölcsök adják. Rendkívül egyszerű desszert, nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon finom!

Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg cukor (én gyümölcscukrot használtam)
0,5 l tej
15 dkg liszt
csipet só
30 dkg mirelit erdei gyümölcs
1 tábla fehér csokoládé
vaj a piteforma kikenéséhez

A tojást kikevertem a cukorral, beletettem a sót, a lisztet, majd felöntöttem a tejjel. Egy piteformát kikentem vajjal, és beleöntöttem a palacsintatészta sűrűségű masszát. Rászórtam a gyümölcsöt, és ráreszeltem a csokoládét.
190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem, majd a hőmérsékletet csökkentettem 180 fokra, és még 30 percig sült.




7 megjegyzés:

Adél írta...

Ennyi finomsággal benne,csak jó lehet.

Van egy díjad nálam,majd nézz be.:)

Ami írta...

Hát ez valami überguszta! Ki kell majd próbálnom :)

Csiperke írta...

Köszi Ami! :)) Érdemes kipróbálni, mert nagyon egyszerű megcsinálni, és tényleg finom!

Kósa Márta írta...

Gusztusos!

Csiperke írta...

Köszönöm!

Névtelen írta...

Nem akarok nagyon okoskodni, csak a teny kedveert jelzem, hogy ez a recept a Stahl magazinban jelent meg, de nem Stahl krealmany.

Csiperke írta...

Tisztában vagyok vele, hogy a Stahl által bemutatott, közzétett receptek nem a saját receptjei, de mivel ő nem jelöli meg ezeknek a forrását, így én csak őt tudom megjelölni forrásként. Ez még mindig jobb, mintha a saját receptemként adnám elő...:))