Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 4., csütörtök

Ropogós magyaros csirkeszárnyak






A csirkeszárny nagy kedvenc nálunk. Vannak, akik levágják a szárnyak végét, de én ezt soha nem teszem. Ha jól átsül, akkor az a vékony ropogós csont is nagyon finom tud lenni.
Többféle páccal is szoktam készíteni, nagyon szeretjük például a fűszeres citromos pácot is, bár annak az elkészítése kicsit több időt vesz igénybe. Most viszont egy nagyon egyszerű, de annál finomabb magyaros pác került a szárnyakra.

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 dl olaj
1 teáskanál majoranna
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál fokhagymagranulátum
fél kávéskanál őrölt kömény
csipet feketebors
 só

Az olajba belekevertem a fűszereket, és ezzel a páccal ecset segítségével lekentem a szárnyakat. A pácolt húst egy órára hűtőbe tettem, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütöttem. Ha valaki csípősen szereti, őrölt chilipaprikát is keverhet a páchoz.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon guszta! Imádom a csirkeszárnyát sütve ! Mennyivel jobb a sütőben sütni, legközelebb én is így fogom !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták! :) Van is a mélyhűtőben egy adag cs.szárny :)))

    VálaszTörlés
  3. Ez nálunk is nagy kedvenc,bármikor jöhet.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom ez a pác. A sült csirkeszárny nagy kedvencünk, szárnyvéggel természetesen. Legközelebb kipróbálom a te pácoddal. :)))))

    VálaszTörlés