Keresés ebben a blogban

2010. november 15., hétfő

A vaníliás cukorról röviden




Kevesen tudják, hogy a kereskedelemben kapható vaníliás cukrok és vanília aromák mennyire károsak az egészségre. Ezek ugyanis kristályvanillint tartalmaznak, amely a papírgyártás mellékterméke, és mint ilyen méreg a szervezetünk számára.
Valódi vaníliás cukrot mi is könnyedén elő tudunk állítani. Fél kiló nádcukrot beleteszünk egy fémdobozba egy félbevágott vaníliarúddal. Egy hét után a nádcukor átveszi a vanília aromáját, és már használhatjuk is. Későbbiekben az elfogyott nádcukrot folyamatosan hozzápótolhatjuk.
Ha egy idő után a vaníliarúd elveszíti az aromáját, akkor frissre cseréljük. Így mindig lehet otthon igazi, hamisítatlan vaníliás cukrunk, aminek már az illata is sokkal fenségesebb, mint a mérgező hamisítványé.

Nincsenek megjegyzések: