Keresés ebben a blogban

2013. április 19., péntek

Pohártorta





Férj hazaállított néhány csomag pudingporral, hogy csináljam meg neki, mert pudingot kíván. Már gyerekként sem rajongtam a főzős pudingokért, ha már puding, akkor nálam csak a hidegen kikeverhető krémek jöhettek számításba, mint pl. az Aranka krémpudingok. De ha férj ezt akarja, hát ezt kapja. Hogy finomabbá tegyem, sütöttem hozzá egy kis csokoládés piskótát, és házi készítésű, darabos rumos meggydzsemmel, és házi csokiöntettel turbóztam fel. Öröm volt férj arcát nézni az arcát evés közben...:)

Hozzávalók a piskótához:
10 dkg cukor
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg tejföl
2 dkg kakaó
10 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
5 dkg étcsokoládé

1 csomag vaníliás pudingpor
0,5 liter tej
1 tk vaníliaesszencia
3 evőkanál cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
0,5 liter tej
1 ek kakaó
3 evőkanál cukor
kis üveg (jó esetben házi, darabos) meggydzsemm
2 dl tejszín
kevés (házi) csokiöntet a tetejére

A piskótához a tojást habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam az olvasztott vajat, a tejfölt, a száraz összetevőket, végül a tejet is belekevertem. Egy nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és elsimítottam benne a tésztát. Megszórtam az apróra vágott csokidarabokkal, és 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt készre sütöttem.
A piskótákból kis karikákat vágtam ki, és kibéleltem vele a poharak alját. A vaníliapudingot megfőztem a szokásos módon egy kis vanilia esszencia hozzáadásával, és elosztottam a poharakban. Újabb piskóta karika került rá, erre a jó kis rumos meggydzsemm, majd ezt is piskótakarikával fedtem be.
A csokipudinghoz adtam egy plusz evőkanál kakaót, hogy jobb íze legyen, mielőtt kikevertem a tejjel. Miután a csokis réteg is kihűlt, keményre vert tejszínhab került a tetejére, és meglocsoltam házi csokiöntettel. Ha lett volna itthon egy kis mogyoró, azzal is megszórtam volna.




9 megjegyzés:

Ábrahámné B. Anna írta...

Zseniális! Mondtam én, hogy zseni vagy! :)

Blogkonyha írta...

Most kínzol? Péntek délelőtt a kávé után? Ide vele, gyorsan!

Csiperke írta...

Köszike!:)

Csiperke írta...

küldöm!:)

trollanyu írta...

Csodás desszertet varázsoltál, megnéztem volna a férjed arcát, mikor meglátta:) Ő csak egy kis pudingra vágyott:)

Csiperke írta...

Elragadtatott képpel közölte: "Szeretem a pudingjaidat is..." :))

HajniZoli írta...

Ilyen egy szerető feleség! Egy pudingból is kihoztad a maximumot, nem is csodálom, hogy örült neki a párod:-)

Névtelen írta...

Nagyon finom lehetett, ügyes vagy nagyon:) Nagyon tetszenek a receptjeid:) Megkérdezhetem esetleg-bár tudom, hogy azt írtad, hogy majd a következő kontroll után beszámolsz- hogy most hogy állsz a kacsazsír diéta ügyében? Sajnos Én autoimmun Hashimotos vagyok, pajzsmirigygyulladás, és alulműködés, szörnyen rosszul vagyok sokszor, lehet hogy tényleg ki kellene nekem is próbálnom ezt a dolgot. Szerinted ez mindenkinél működik? Köszi a választ előre is:) Niki

Csiperke írta...

Szia! Sajnos nem volt időm elmenni kontrollra, és pillanatnyilag a diéta sem megy, így nem tudok miről beszámolni. Új munkahelyen dolgozok, egyenlőre nagyon sokat, úgyhogy főzni sincs időm, azt eszem, amit a munkahelyen tudok venni. Egy hónap múlva kicsit könnyebb lesz, akkor már csomagolni is tudok majd magamnak elemózsiát,és újra visszatérek a "diétához." Remélem a kacsazsír hanyagolása miatt nem romlottak az eredményeim, ez majd nemsokára kiderül...:)