Keresés ebben a blogban

2013. február 27., szerda

Juharszirupos alma krémes görög joghurttal







Rajongok a juharszirupért, aminek a fantasztikus íze az ilyen egyszerű desszerteknél érvényesül a legjobban. Már hetek óta tervezgettem ennek a finomságnak az elkészítését, csak valami miatt mindig elmaradt. Ha lett vona itthon egy kis dióm, azzal is megszórtam volna, mert a juharszirup és a pirított dió nagyon szeretik egymást.
(Ez a desszert nem jöhetett volna létre, ha a nővérem nem ajándékoz meg egy jókora üveg juharsziruppal. Köszönet neki! :)

Hozzávalók (4 személyre)
1 liter tejből készült joghurt lecsöpögtetve (Kb.5-6 dl)
4 közepes alma
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
2 csapott teáskanál keményítő
2-3 ek cukor (az alma édességétől függően)
csipet fahéj, szegfűszeg, gyömbér
juharszirup ízlés szerint (esetleg agavé szirup vagy méz)

Az almát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és egy lábosba tesszük. Megszórjuk cukorral, fűszerezzük, belreszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét is. Rövid ideig pároljuk, amíg az alma kissé megpuhul. A keményítőt kikeverjük kevés vízzel, és az almához öntjük. Még kb.egy percig főzzük, és kihűtjük.
A joghurtot poharakban szétosztjuk, elosztjuk a tetején az almát, és meglocsoljuk juharsziruppal.







12 megjegyzés:

heti menük írta...

Ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető édesség! Külön díjazom, hogy a görög joghurtot házilag készítetted! Számonra ez és a finom fűszerezés a döntő érv a megkóstoláshoz:)

Csiperke írta...

Köszönöm!:) Így házilag sokkal olcsóbb, és hát kell a finom savó a kenyerekhez...

gionetta írta...

Oh, de jól néz ki! Ezt még én is bevállalhatnám! Be is vállalnám! Jól jönne ebéd utáni desszertnek! Süti helyett! :-))

Juditka írta...

Imádom én is a sűrű joghurtot:) Sajna még juharszirupot nem kóstoltam,de eltudom képzelni az ízét:))

Csiperke írta...

Igen, ez azért egészségesebb, mint egy szelet süti, és talán kalória is kevesebb van benne.

Csiperke írta...

Nagyon finom, egy kicsit mintha füstös lenne az aromája. Én odáig vagyok érte.:)

Anazar írta...

Remek kis csemege!

Blogkonyha írta...

Amit én szoktam görög joghurtot venni, az nagyon sűrű, olyan mint a vajkrém. Gondolom azt már nem kell csöpögtetni... Juharszirupot még nem használtam, kíváncsi volnék az ízére... Addig jó lesz a méz. Nagyon guszta desszert!!!

Csiperke írta...

:)

Csiperke írta...

Igen, a házilag előállított is pont ilyen sűrű, csak olcsóbb. És ha egy kis tejszínt is tesz az ember az elején a tejhez, akkor még krémesebb.:) A juharszirupot próbáld ki! Főleg dióval...hmmmm...

Hankka írta...

De jól hangzik! :) Egyszerű, de nagyon szépséges és finom kis desszert! :)

Csiperke írta...

Sokszor az egyszerű dolgok a legfinomabbak. :)