Keresés ebben a blogban

2013. január 9., szerda

Január és az ő fogadalmai




Ki ne fogadkozott volna már janár elsején, hogy innentől kezdve minden másképp lesz? Különösen így van ez a karácsonykor felszaladt kilók miatti fogadalmakkal. Bevallom, én már sokszor jártam így, de remélem az idén másképp lesz:

Januártól fogyókúrázok. Januártól nincs csoki, nincs kenyér, semmi szénhidrát. Ne is hozzál nekem csokit, mert szigorú diéta van. Lefogyok, akárki meglássa. Mozogni is kéne? De mit? Azt mondta az orvos, már napi egy óra séta is nagyon hasznos. De hideg van. Meg esik az eső. Meg a hó. És hideg van. Egyre hidegebb. Én ilyen időben nem sétikálok. Találjunk ki valami mást. Hoppá, megvan! Ott van az az eklektikus tréner, vagy elliptikus tréner, vagy mindegy minek hívják. Tudod, a lépegető. Jó lesz az. Az is mozgás. Kezdem kicsiben, aztán majd növelem a mennyiséget. Igazad van, minden évben behoztad néhány hétre, hogy aztán a műhelyben kössön ki újra. De most más lesz, megígérem. Most elhatároztam, komolyan veszem. Mondjuk csinálom a Híradó alatt. Azt úgyis mindig megnézem, így nem unatkozom közben, hamar elmegy az idő. Fél óra kezdetnek nagyon jó. Aztán majd később lehet egy óra is...
Első nap. Megy ez, repül az idő, már vége is a Híradónak. Bírtam volna még tovább is. De fő a fokozatosság.
Második nap. Jaj, már elkezdődött a Híradó. Nem baj, 20 perc is elég lesz most. Majd holnap jobban odafigyelek.
Harmadik nap. Nagyon ügyes vagyok. Csak négyszer szálltam le Híradó közben a trénerről. Háromszor inni, egyszer pisilni. Holnap esküszöm végigcsinálom.
Negyedik nap. 15 perc is valami. Az is mozgás.
Ötödik nap. Igazán nem tehetek róla. Pont a Híradó alatt kelt meg a kenyértésztám, muszáj volt elintéznem, nem kelhet túl, mert nem lesz jó. Meg különben is, semmi gáz nincs ha egy napot kihagyok. Kell a szervezetnek egy kis regenerálódás. Ilyenkor nőnek az izmok a pihenés alatt. Vagy valami ilyesmi.
Hatodik nap. Esküszöm akartam, de annyit takarítottam ma, hogy hullafáradt vagyok. Egyébként a takarítás is testmozgás, nem tudtad?
Hetedik nap. Hetedik napon az Úr is megpihent, így én is pihenek. Majd hétfőn újra elkezdem.
Nyolcadik nap. Hova tegyem a vasalnivalót? A tréner pont jó lesz. Azon jó sok ruha elfér. Majd holnap kivasalok, és akkor újra tudom használni.
Kilencedik nap. Nem volt időm vasalni, majd holnap. De holnap már tuti trénerezek is.
Tizedik nap. Elfáradtam a vasalásban, le kell ülnöm egy kicsit. Holnap. Holnap már biztosan. Megígérem.
Tizenegyedik nap. Most csak 10 percig bírtam, de holnap menni fog a fél óra is.
Tizenkettedik nap. Nini, már megint tele van ruhával!
Tizenharmadik nap. Utálom ezt a trénert kerülgetni, akkora helyet foglal el. Komplikált körbetakarítani ezen a kis helyen.
Tizennegyedik nap. Különben is ez a trénerezés nem ér semmit. Két hét eltelt, és egyáltalán nem érzem a hatását. Még csak izomlázam sincs. Ha érne valamit, akkor legalább egy kis izomlázat kéne éreznem, nem?
Tizenötödik nap. Borzalmasan néz ki ez a tréner ebben a pici szobában. Jó lenne inkább a kertben használni, ott legalább jó levegőn vagyok. Ááá, de nem most. Most hideg van. Nagyon hideg. Majd tavasszal vagy nyáron. Akkor tuti fogom használni.
Tizenhatodik nap. Drágám, kértem már, hogy vidd ki a trénert!
Tizenhetedik nap. Meddig kerülgessem még ezt a vackot?
Tizennyolcadik nap. Navégre. Már azt hittem sose viszed ki. Mennyivel nagyobb így a hely, nem gondolod?
Tizenkilencedik nap. Sportolni kéne valamit.
Huszadik nap. Még mindig kövér vagyok...





17 megjegyzés:

martinelli írta...

Én az idén azzal kezdtem az évet, hogy jaj de jó, hogy nem azzal kezdem az évet, hogy fogyni akarok :)
Tornával kellett volna kezdeni, de kissebb (de komoly) egészségi gondok miatt csúszott. Hétfőn, ha minden jól megy, akkor elkezdem azt is.
Neked hajrá, kitartást!

Csiperke írta...

Akkor gyors gyógyulást kívánok neked! Én most még nem kezdtem el, egyenlőre az erőt gyűjtöm, és tisztogatom a lépegetőt...:)))

Névtelen írta...

Ezért kell házon kívülre menni, mert amikor az ember már mondjuk elfutott otthonról 3 km-re, akkor utána valahogy vissza is kell jutni :-)) meecee

Juditka írta...

Nekünk is van ilyen gépünk, meg kerékpár, meg haspad.Csak a kezdeti lépések a nehezek, megy majd az lassan. Azonban nagy elhatározás kell hozzá:)
Kitartás!

martinelli írta...

Köszi! :)
Erő mindenképp kell hozzá, mert az elején gyilkos tud lenni minden edzés, de ha van kitartásod és nem adod fel a kezdeti nehézségeknél, utána már nagyon jó. Sokkal több energiád lesz, ha rendszeresen sportolsz, ezt tapasztalatból mondom. Én is arra hajtok most.

Timesz írta...

Hát én ezen most szétröhögtem magam.

Csiperke írta...

Régebben rendszeresen tornáztam, és tényleg egészen más embernek éreztem magam. Aztán fél év után valamiért abbahagytam, és azóta sem volt kitartásom, hogy két hétnél tovább csináljam. Talán majd most...

Csiperke írta...

Na de hideg van! És esik a hó, meg az eső! :)))

Blogkonyha írta...

Hát én is szét kuncogtam magam. Mintha magamat olvastam volna...Pont így vagyok én is a Januári fogadalmakkal. Sajnos. Először mindenképpen a fejben kell eldönteni, addig nem érdemes belevágni. Azért sok sikert a többi napra is! Haláli vagy! :o)

Csiperke írta...

Igyekszem elhatározódni! :)) Haspad is volt, de azt elajándékozta a férjem, mert egyikünk sem használta. Azt mondjuk én nem is csinálhatom elméletileg, a gerincem miatt.

Csiperke írta...

Örülök, hogy sikerült néhány vidám percet szereznem! :))

Csiperke írta...

Most néhány napig fejben gyúrok, aztán ha sikerül elhatároznom magam, akkor belevágok...:))

martinelli írta...

Krisz, nagyon igazad van. Minden fejben dől el. Ha ott nincs kitartás, akkor a test nem fog előre vinni.

trollanyu írta...

Nem szoktam fogadalmakat tenni, no nem azért mert nem férne rám egy kis fogyás:)Szerintem meg kell találni az a mozgásformát, amit élvezettel csinálsz, ha nem élvezed, akkor nem is fogod végigcsinálni. Nekem a zumba jön be, meg a sok gyaloglás:)

Csiperke írta...

Gyalogolni nagyon-nagyon szeretek! Egy baj van ezzel, hogy egyedül nem megy, nem élvezem, és nincs senki, aki jönne velem. Hétvégén el szoktunk menni a férjemmel pár órát gyalogolni, de az kevés. Kéne valaki nekem hétköznapra is.

Csiperke írta...

Ezért behozatom azt a trénert az urammal, be én...:)

Névtelen írta...

:DDDDDDD Annyira jót nevettem és igen olyan ismerős a történet :D