Keresés ebben a blogban

2012. október 5., péntek

Vörösborban sült fűszeres csirkemell






Régebben említettem már, hogy ha lehet, kerülöm a felvágottakat, mert nem tudom ellenőrizni miből és hogyan készült. Inkább itthon megsütöm a húsokat, vékonyan felszeletelem és felvágottként teszem a kenyérre. Ebből a célból készült most ez a csirkemell is, de bármilyen körettel finom, főleg salátával.

Hozzávalók:
1 db bőrös csirkemell
1 dl húsleves
1 dl vörösbor
majoranna, rozmaring
só, bors
2 ek kacsazsír

A csirkemellet kicsontoztam. (A csontot megfőzhetjük a kutyának, de nagyon finom ízt ad pl. a borsólevesnek is.) Egy serpenyőben kacsazsírt hevítettem. A csirkemell mindkét oldalát alaposan sóztam, és bőven megszórtam rozmaringgal, majorannával és frissen őrölt borssal.
A bőrös oldalával lefelé kezdtem el sütni magas hőmérsékleten. Mindkét oldalát addig sütöttem, amíg szép piros színt kapott. Visszavettem a hőmérsékletet, felöntöttem a levessel és a vörösborral. Addig pároltam-sütöttem alacsony lángon, amíg teljesen megpuhult és a folyadék is elpárolgott. A zsírjára sült húst mindkét oldalát még 1-1 percig pirítottam.









6 megjegyzés:

Éva írta...

Mennyei lakomád lesz ebből a guszta kis husiból! Nagyon finom lehet! Kikéne próbálnom, csak kockázatos bort vennem mert még a férjuram eltünteti!:-))

Csiperke írta...

A jó bort én is mindig dugdosom. De csak húslevessel is csináltam már, és úgy is nagyon finom!

trollanyu írta...

Nagyon jól teszed, hogy nem veszel felvágottat, én is igyekszem kerülni, inkább készítek valamit a gyerekeknek, amit el tudnak vinni a suliba. Nálunk különben csirkemellből állhatna az egész világ, azt hiszem legtöbbször csirkét eszünk. Ezzel meg is elégednénk:)

Csiperke írta...

Nálunk is a leggyakoribb húsféle a mell, ezt követi a csirkecomb. Ritkán malac, és mégritkábban marha. Azt hiszem ez pont így egészséges. :))

Juditka írta...

Igazi fogyókúrás étel, persze bőr nélkül:)A finom vörösbort mi is szeretjük!

Blogkonyha írta...

Éppen most nyelek nagyokat, még jó hogy most sül hasonló finomság itthon is... Nagyon guszta!!