Hozzávalók:
1 db bőrös csirkemell
1 dl húsleves
1 dl vörösbor
majoranna, rozmaring
só, bors
2 ek kacsazsír
A csirkemellet kicsontoztam. (A csontot megfőzhetjük a kutyának, de nagyon finom ízt ad pl. a borsólevesnek is.) Egy serpenyőben kacsazsírt hevítettem. A csirkemell mindkét oldalát alaposan sóztam, és bőven megszórtam rozmaringgal, majorannával és frissen őrölt borssal.
A bőrös oldalával lefelé kezdtem el sütni magas hőmérsékleten. Mindkét oldalát addig sütöttem, amíg szép piros színt kapott. Visszavettem a hőmérsékletet, felöntöttem a levessel és a vörösborral. Addig pároltam-sütöttem alacsony lángon, amíg teljesen megpuhult és a folyadék is elpárolgott. A zsírjára sült húst mindkét oldalát még 1-1 percig pirítottam.
6 megjegyzés:
Mennyei lakomád lesz ebből a guszta kis husiból! Nagyon finom lehet! Kikéne próbálnom, csak kockázatos bort vennem mert még a férjuram eltünteti!:-))
A jó bort én is mindig dugdosom. De csak húslevessel is csináltam már, és úgy is nagyon finom!
Nagyon jól teszed, hogy nem veszel felvágottat, én is igyekszem kerülni, inkább készítek valamit a gyerekeknek, amit el tudnak vinni a suliba. Nálunk különben csirkemellből állhatna az egész világ, azt hiszem legtöbbször csirkét eszünk. Ezzel meg is elégednénk:)
Nálunk is a leggyakoribb húsféle a mell, ezt követi a csirkecomb. Ritkán malac, és mégritkábban marha. Azt hiszem ez pont így egészséges. :))
Igazi fogyókúrás étel, persze bőr nélkül:)A finom vörösbort mi is szeretjük!
Éppen most nyelek nagyokat, még jó hogy most sül hasonló finomság itthon is... Nagyon guszta!!
Megjegyzés küldése