Keresés ebben a blogban

2012. július 19., csütörtök

Cappuccino panna cotta






Egyszerű, gyors, finom. A pihentetés miatt hosszúnak tűnhet az elkészítése, de maga a munka vele nem több, mint 10 perc. Ez a mennyiség 5-6 desszerthez elég. Nálunk akkora sikere volt, hogy egy héten belül kétszer is csinálni kellett...





Hozzávalók:
5 dl tejszín
4 dl zsíros házitej
1 dl kávé
4 púpozott kk porzselatin
6 ek víz
50+35 g cukor
2 tk vanília kivonat (vagy egy rúd vanília)
100 g étcsokoládé

2 púpozott kk zselatint kikevertem 3 evőkanál vízzel.
2 dl tejet elkevertem 2 dl tejszínnel, 1 dl kávéval és 5 dkg cukorral. Felforraltam, majd elkevertem benne a feloldott zselatint. Poharakba öntöttem, majd miután kihűlt, hűtőbe tettem, amíg teljesen megdermedt. (Ez kb. 2-3 óra)
1 dl tejszínt felforraltam, lehúztam a tűzről, és beletördeltem a csokoládét. Kevergettem, amíg teljesen fel nem olvadt, majd ráöntöttem a kávés réteg tetejére. Amikor kicsit hűlt, visszatettem a hűtőbe, amíg a csokiréteg is megdermedt.
A következő 2 kk zselatint is feloldottam 3 evőkanál vízzel.
A maradék 2 dl tejet és 2 dl tejszínt elkevertem a 3 dkg cukorral, és felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem a vaníliát, majd a zselatint is.  Ráöntöttem a csokis réteg tetejére, picit vártam, hogy hűljön, majd visszatettem a hűtőbe, amíg az utolsó réteg is megdermedt.


5 megjegyzés:

heti menük írta...

Azt a mindenit! De szép csíkos! Imádjuk a panna cottát, így (pohárkákban) még sosem tálaltam (mindig kiborítottam a formából egy nagyobb tálcára). Nagyon tetszik ez a megoldás és a cappucino ízesítés is! Felveszem a heti elkészítendők listájára:)

Csiperke írta...

Igazából azért választottam a poharas megoldást, mert nincs olyan formám, amiből kiborítva szép formája lenne. De pohárral vagy pohár nélkül egy a lényeg: a panna cotta jó dolog! :))

gionetta írta...

Nagyon mutatós és ötletes. Gyors desszert, pihenni meg van ideje, míg megjönnek a vendégek. :-)) Jegyeztem!!

Blogkonyha írta...

Nagyon elegáns desszert! Biztos finom! Kérnék belőle... :o)

Konyhavirtuóz írta...

Nagyon dekoratív!