Keresés ebben a blogban

2012. március 10., szombat

Lapcsánka pizza

                                                                                
                                                                                 



Régen nem szerettem a lapcsánkát. Később már megettem, de csak sajttal és tejföllel. Aztán megettem már csak tejföllel is. Majd néha-néha meg csak úgy, magában. De a kedvenc azért a sajtos-tejfölös változat maradt. És mivel nagyon szeretem a sajtot sülve, ezért úgy döntöttem, hogy most nem sima sajtos-tejfölös lapcsánkát csinálok, hanem rásütöm a sajtot a tetejére. Így lett végül belőle "pizza". :)


Hozzávalók 2 darabhoz:

Lapcsánka:
50 dkg burgonya, lereszelve
fél fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek liszt
50 g tejföl
1 tojás
só, bors
3-4 ek olaj a sütéshez

Feltét:
150 g tejföl, elkeverve 1-2 gerezd zúzott fokhagymával
150 g reszelt sajt (sima vagy füstölt)
pár karika kolbász


A lapcsánka hozzávalóit egy tálban összekeverem. Egy kerek serpenyőben ~2 ek olajat melegítek. A keverék felét rákanalazom és egyenletesen elsimítom. Mindkét oldalát pirosra sütöm, majd kiveszem és félreteszem. Ugyanezt megismétlem a massza másik felével. A tetejét megkenem a fokhagymás tejföllel, rászórom a reszelt sajtot, helyezek rá pár szelet kolbászt és a sütő grill fokozatán addig sütöm, míg a sajt rá nem pirul.



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó ötlet!! Mi nagyon szeretjük a lapcsánkát, de még nem jutott eszembe, hogy így is lehetne fogyasztani.
Kriszta

Winebeershoot írta...

Köszönöm. Igazából eddig nekem se jutott eszembe, csak most egy hirtelen ötlettől vezérelve, gondoltam kipróbálom. És végül is nem lett rossz. :)

Blogkonyha írta...

Ez már csak hab lehet a tortán, a rásült sajttal! Mennyei!

Winebeershoot írta...

Köszönöm! :)