Az öcsémnél ebédeltünk/vacsoráztunk. (Ebédnek késő volt, vacsorának korán:) Egyszerű, de annál nagyszerűbb hamburger volt a menü. A hamburgerzsemle receptje itt olvasható.
A hamburger mellé sültkrumpli helyett egyszerű salátát ettünk. Röviden: brutál jó volt...
A húspogácsa egyszerű darált marhanyak volt, sóval, borssal ízesítve, kevés olajon megsütve.
A hamburgerünkbe ezen kívül került még cheddar sajt, szeletelt bacon, koktélparadicsom, hagyma, ketchup, majonéz, és whisky-s barbecue szósz is.
Az elkészítés menete:
A hamburgerzsemlét kettévágjuk, a belsejét száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A darált marhahúst összekeverjük sóval, borssal, megformázzuk és kevés olajon megsütjük az egyik felét. Megfordítjuk, és a megsült felére egy szelet sajtot teszünk, ami szépen ráolvad, amíg a húspogácsa alja sül.
Amint átsült a hús, újra megfordítjuk, hogy a sajtos fele kerüljön alulra és így is pirítjuk néhány másodpercig.
A karikára vágott hagymát is kicsit megpirítjuk, és a még meleg, olvadt sajtba nyomjuk.
A ketchuppal, majonézzel, barbecue szósszal meglocsolt zsemlékre helyezzük a húst, a tetejére sült bacon szeleteket teszünk és ezt megpakoljuk paradicsommal. A salátát bele is tehetjük, vagy akár mellé is ehetjük kevés balzsamecettel meglocsolva.
7 megjegyzés:
Kínzás...:) Nagyon jól néz ki, úgy beleharapnék...:)
Brutál jóóóóó lehetett!:)Én is szeretem!
Ma, ahogy nézem a képeket én is újra és újra megéhezem...:)
Az a helyzet, hogy minden nap meg tudnám enni!:)
Imádom a hamburgert!! Hú, de jól néz ki! :)
Köszi :))
Azt hiszem ezzel el lennék ma :-)))
Megjegyzés küldése