Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 12., hétfő

A három éves és a csokoládé





A testvérem kislánya ebben a hónapban lesz 3 éves. Bár a szülei megfogadták, hogy 3 éves koráig nem fognak neki csokit adni, ezt nem sikerült maradéktalanul megvalósítani. Azért arra odafigyelnek, hogy naponta egy kockánál ne egyen többet, és az is lehetőleg magas kakótartalmú étcsokoládé legyen. Mert a gyerek természetesen rajong a csokoládéért. Azt is rögtön kiszagolja, ha én titokban ettem egy kis csokit. Merthogy ugye én is rajongok a csokoládéért.
Ha eszek egy kocka finom csokit, utána egy darabig nem eszek, nem iszok semmit, hogy minél tovább ottmaradjon a csoki íze a számban.

Vasárnap anyukám adott egy pici csokit a gyereknek, majd megkérdezte tőle, hogy kér-e egy kis vizet. Az öntudatos 3 éves közölte: "Nem kérek vizet, nehogy elmenjen a számból a csokiíz."
Azt hiszem ez a gyerek totál rám ütött. De hogy már 3 évesen hogy lehet ilyen bölcs, fel sem foghatom! :))


7 megjegyzés:

IsaBella írta...

Én ugyanígy vagyok az 8 éves unokaöcsémmel és a 3 éves keresztlányommal. Ép a tegnap voltak nálam, ők is kis okoskák a korukhoz képest, legalábbis nekem úgy tűnik. (:

Névtelen írta...

Nagyon drága és okos!
Ági

Csiperke írta...

Az is lehet, hogy már elfelejtettük, hogy mi milyenek voltunk ennyi idősen, de az is lehet, hogy a mai, információval zsúfolt korunkban a gyerekek tényleg hamarabb érnek...

Éva írta...

Nagyon tündér kis hölgyemény az a kalap és természetesen csoki a kezében! Nagyon aranyos mint egy manöken úgy áll ott! Istenke éltesse nagyon sokáig puszild meg helyettem is !

Csiperke írta...

Köszi Éva! A puszit természetesen meg foja kapni...:))

Kreatív konyha írta...

Nem csak bölcs, hanem nagyon szép is!

Egyébként a fiamnál én is megfogadtam, hogy nem kap csokit, amit persze nem sikerült betartani ("hála" nagyszülőknek, nagynéniknek, barátnőknek). Aztán a másodiknál már nem is tettem ilyen fogadalmat :)

Csiperke írta...

Köszi Móni! Szerintem is nagyon szép, de én elfogult nagynéni vagyok.:))
Azt hiszem itt is az egyik nagymamával kezdődött a csokimánia...