Keresés ebben a blogban

2011. május 14., szombat

Kefíres-fetás csirkeragu tönkölyzsemlében







A ragu tegnap készült ebédre, és rizst ettünk hozzá. Akkor nem volt alkalmam lefényképezni, de annyira finom lett, hogy mindenképpen meg akartam örökíteni. Mára annyi maradt belőle, hogy két házi készítésű tönkölyzsemlét megtöltöttem vele, és ez lett a reggelink.

A ragu hozzávalói:
1 nagyobb csirkemell
5 dkg kockázott bacon
15 dkg füstölt főtt sonka
1 csokor újhagyma
1 paprika
3 dl kefír
5 dkg feta
só, bors

A csirkemellet csíkokra vágtam, és enyhén megsóztam. (Egészen kevés só kell rá, mert a feta miatt később túl sós lehet.)
A bacont picit megpirítottam a kockára vágott sonkával együtt.
Hozzáadtam a felaprított hagymát és paprikát.
Pár perc múlva beletettem a csirkemellcsíkokat, megszórtam frissen őrölt borssal, és a ragualapon megpároltam.
Hozzáadtam a kefírt, és belemorzsoltam a fetát is. Folyamatosan kevergettem, amíg a feta egyneműsödött a kefírrel, és egy picit besűrűsödött. Természetesen teljesen nem fog besűrűsödni  a kefir, de ez nem is cél. A rizs mellé kifejezetten jó, ha szaftos marad.

1 megjegyzés:

Ágnes írta...

Hát ez eszméletlen jól néz ki! Minden ami benne van, külön-külön is finom, hát még együtt!