Keresés ebben a blogban

2011. május 16., hétfő

Indiai burgonyás csicseriborsó





Ismét egy TvPaprikás recept. Sajnos az adott műsorban nem adtak meg pontos mennyiségeket, így próbáltam a látottak alapján kitalálni miből mennyi kellhet bele. A fokhagyma és a gyömbér pépesítve volt, és egészen biztos, hogy több került az ételbe, mint amennyit én tettem bele, de ahhoz a mennyiséghez nem voltam elég merész. A mi ízlésünknek ez így éppen elég fűszeres volt, szinte minden benne levő fűszernek külön lehetett érezni az aromáját. Nekem egy picit hiányzott belőle a hús, de a férjem szerint ez így tökéletes. Legközelebb azért csempészek bele egy kis csirkemellet is...

Hozzávalók:
2 doboz konzerv csicseriborsó
4-5 db közepes krumpli
2 doboz konzerv egész paradicsom
2 fej hagyma
Kb 25 gr gyömbér lereszelve
6 gerezd fokhagyma pépesítve
fél lime leve (citrommal is helyettesíthetjük)
2 evőkanál ketchup
1-2 evőkanál cukor (nálam xylitol)
2 teáskanál egész kömény
fél teáskanál kurkuma
fél teáskanál szárított chili
csipet fahéj

fél liter víz
olaj

A hagymát felaprítottam, és kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a köményt, egy kicsit megpirítottam a hagymával, majd beletettem a gyömbért, a fokhagymát, a chilit, és átforgattam az egészet. Beleöntöttem a citromlét, a paradicsomot és a ketchupot.
Egy evőkanál xylitolt tettem bele, majd később még egyet, mert az egy kanál nekem kevésnek bizonyult. Fűszereztem a kurkumával a csipet fahéjjal, beletettem a csicseriborsót és a kis kockákra vágott krumplit. Felöntöttem vízzel, sóztam, és addig főztem, amíg a krumpli megpuhult.
Indiai kenyeret ettünk hozzá.

7 megjegyzés:

Adél írta...

Mennyi különleges kajákat készítesz.Megkóstolnám.

Csiperke írta...

Csak nézem állandóan a TvPaprikát,némelyik étel megmozgatja a fantáziámat, és azt meg kell csinálnom. Legutoljára egy csokoládés sertéspörköltet láttam. Nem nyugszom addig, amíg egyszer meg nem csinálom...:)

Adél írta...

Steiner Kristóf készített egyszer csupa csokis menüt egy adásban,nem csak édességet,hanem főételt is,azóta én is megkóstolnám,de még nem vettem rá magam,hogy elkészítsek egy ilyen kaját.

Csiperke írta...

A férjem tiltakozik, azt mondja sose enne belőle, de egyszer kis adagban akkor is ki fogom próbálni! :)

Nelli írta...

A csicseriborsó nagyon finom, gondolom ez az étel is finom lehetett!
A csokis pörkölt engem is régóta csábít, de a család leszavazta, így én is kis adagban gondolkodtam.:-)

Csiperke írta...

Azt hiszem nem fogom elmondani a férjemnek, hogy csokis pörkölt az, amit eléteszek. Aztán hátha mégis ízlik majd neki. Persze előtte azért előtte letesztelem, hogy tényleg jó-e...:))

botu írta...

A chilisbab is egy kocka keserucsokival keszul, el tudom kepzelni, hogy egy jo disznoporkoltnek is kiemeli az izeit.

Ma van itthon csicseri, ezt az etelt fogom elkészíteni belole. Köszönöm a receptet!