Keresés ebben a blogban

2011. január 18., kedd

Kolbászos tojáskrém





Ma az jutott eszembe, hogy tojáskrémet csinálok. Volt itthon lángolt kolbász is, ami nem nagyon akart fogyni, ezért azt is beletettem. Minden tojáskrém recept azzal kezdődik, hogy végy x darab tojást, és tedd oda főni. Az én receptem is így kezdődött. Már több mint fél órája vártam arra, hogy végre megfőjön a tojásom, de még csak forrni sem akart a víz. Kimentem a konyhába megnézni mi a helyzet. Rá kellett jönnöm, hogy a tojás (és bármi más is) csak akkor tud megfőni, ha az ember lánya bekapcsolja a főzőlapot. Húslevest is tettem már úgy oda főni, hogy kb 2 óra múlva néztem rá, hogy pótoljam az addig elfőtt vizet, és azzal kellett szembesülnöm, hogy a levesem még egy percet sem főtt...
Más is szokott így járni, vagy ez csak velem történik meg?

A kolbászos tojáskrém hozzávalói:

4 db nagyobb tojás
1 közepes fej hagyma
3 evőkanál tejföl
5 dkg vaj
2 teáskanál mustár
10 dkg reszelt sajt (elhagyható)
2 gerezd fokhagyma
20 dkg puha lángolt kolbász

bors

Nem győzök elég hálás lenni azért, hogy olyan korban élek, amikor van aprítógép. Nagyon megkönnyíti a dolgomat bizonyos ételek elkészítésénél.
 Először a hagymát és a fokhagymát dobtam az aprítógépbe. Utána a (végre) megfőtt tojásokat tettem hozzá, majd a tejfölt, vajat, mustárt, reszelt sajtot. Amikor már krémes volt, kikanalaztam az aprítógépből, és a kolbászt tettem a helyére. Miután a kolbászt is pépesítettem, összekevertem a tojáskrémmel, sóztam, borsoztam. Pirítóssal ettük. A férjem véleménye röviden: "Apám, ez nagyon penge!" Azt hiszem lefordítva ez "nagyon jó"-t jelent...:))
Következő napra, ha lehet még finomabb lett, ahogy összeértek benne az ízek.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csiperke, én még nem jártam így. :)
Viszont ez a kolbászos krém tutira jól hangzik. Veszek is ma kolbászt - nálunk ilyesmi ritkán van - és megcsinálom.

Csiperke írta...

Nekünk annyira bejött, hogy azóta már többször is kellett csinálnom...

Névtelen írta...

Szia Csiperke, megcsináltam ezt a krémet, de nekem túl sok volt benne az fej hagyma...mondjuk a férjem nem panaszkodott, neki ízlett. Másnapra viszont tényleg jobb lett, nekem akkor lett az igazi.

Csiperke írta...

Mi mondjuk mindent jó hagymásan szeretünk, de sok függ attól is, hogy az adott hagyma mennyire erős, vagy éppen édeskés.
Persze minden ilyen jellegű krémnek jót tesz, ha áll egy pár órát a hűtőben, amíg összeérnek az ízek.