Hozzávalók:
A piskótatallérhoz:
20 dkg étcsokoládé
2 tojás
70 gr vaj
160 gr cukor
70 gr liszt
3 evőkanál darált mandula
A krémhez:
200 gr mascarpone
150 gr tejföl
porcukor ízlés szerint (én gyümölcscukrot használtam)
1 csomag habfixáló
A tetejére:
150 gr nugátmassza (Lidl)
150 gr tejcsokoládé
1 evőkanál vaj
A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztottam. A tojást kikevertem a cukorral, a sütőporos liszttel és a mandulával, majd hozzákevertem az olvadt csokoládét. Pár órára a hűtőbe tettem.
A mascarponét kikevertem a tejföllel, és a cukorral, majd hozzákevertem a habfixálót is. A krémet is lehűtöttem.
Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe két kiskanál segítségével kis halmokat raktam a csokoládés masszából egymástól távol, mert nagyon elterül sütés közben. A piskótákat közepes hőfokon kb. 10 percig sütöttem. Amikor kivesszük, kicsit még puha, várni kell pár percet, hogy megszilárduljon és fel tudjuk szedni a sütőpapírról.
Miután kihűlt, kiskanállal elkentem a krémet a tetején.
A nugátot és a csokoládét összetörtem, a vajjal együtt felolvasztottam gőz felett, és ezzel vontam be a tallérokat. A csokibevonóval gyorsan kell dolgozni, mert nagyon hamar megszilárdul. Ha ez megtörténik, újra tegyük vissza kis időre a gőz fölé, míg újra folyóssá válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése