Az első adag nagyon hamar elfogyott, úgyhogy másnap már újra csinálnom kellett...
Hozzávalók:
7,5 dkg fehér tönkölyliszt
7,5 dkg zabliszt
1 evőkanál kakaó
8 dkg vaj
10 dkg gyümölcscukor
1 tojás
1 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
csipet só
3-4 evőkanál házi eperlekvár (gyümölcscukorral készült)
1 evőkanál vanília esszencia
15 dkg csokoládé (én most diabetikusat használtam)
A vajat a cukorral habosra kevertem, hozzákevertem a tojást is. A sütőport, a sót és a kakaót a liszthez kevertem, és a tejjel felváltva hozzáadtam a vajas cukorhoz. Kivajazott 22 cm-es tortaformában 180 fokon készre sütöttem.
Amikor a piskóta kihűlt, a tésztát összemorzsoltam; a vanília esszenciával és a lekvárral összekevertem, és egynemű masszává gyúrtam. A masszából golyókat formáltam, és vízgőz felet felolvasztott csokoládéba mártottam.
A hűtőbe tettem, hogy hamar megdermedjen rajta a csoki.
Ebből a mennyiségből kb 20 nagyobb dió nagyságú golyó lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése