Keresés ebben a blogban

2012. október 19., péntek

Mézes-balzsamecetes kacsacomb





Életem legfinomabb balzsamecetére sikerült szert tennem, így most balzsamecet lázban égek. Idáig legtöbbször a Lidl-ben vettem olcsóért, és tényleg semmi bajom nem volt vele. (Néha a Spar-ban, de az sem volt különb.) De történt az, hogy hirtelen balzsamecetre volt szükségem, és nem volt időm elmenni a Lidl-be, így a piacon levő bioboltban megvettem a fele akkora mennyiségű, ám dupla annyiba kerülő balzsamecetet. És ezzel kinyílt előttem a világ. Na persze ez erős túlzás, de a különbséget tényleg zongorázni lehetne. Ha tudnék zongorázni. De nem tudok. Max. el tudom hegedülni, vagy gitározni. De hegedűm már nincs, a gitáromon meg elszakadt az egyik húr. Így be kell érnetek a leírásommal...:)
Nem állítom, hogy többet nem veszek olcsó balzsamecetet, de ha megtehetem, maradok ennél a márkánál.
Ezzel a finomsággal kenegettem most ezt a kacsát is, és igazán ütősre sikeredett. A férjem tele szájjal mondta, hogy ezt fel kell tenned a blogra. Csakis ezért teszem meg, mert mostanában már annyi kacsa volt a blogon, hogy most kis kacsaszünetet akartam. Mármint blogilag.

Hozzávalók:
4 db kacsacomb
1 nagy evőkanál kacsazsír
1 ek balzsamecet
1 ek méz
majoranna, rozmaring


A kacsacombokat besóztam, megszórtam majorannával, rozmaringgal és egy teflon lábasban egy evőkanál kacsazsíron mindkét oldalát kicsit megpirítottam. Felöntöttem kb. egy dl vízzel, lefedtem és 150 fokra előmelgített sütőbe tettem. Fedő alatt sütöttem, amíg megpuhult. A balzsamecetet a mézzel összekevertem, és ezzel kentem meg a combokat. Feljebb vettem a hőmérsékletet, és fedő nélkül sütöttem tovább, amíg a combok szépen megpirultak, és a bőrük is jó ropogós lett. Közben többször átkentem a balzsamecetes mézzel. Egyszerű salátát ettünk mellé. (Sárgarépa, kígyóuborka, alma, lilahagyma, citrom és olívaolaj)



9 megjegyzés:

Adél írta...

Gyönyörűen mutat, képzelem, milyen fenséges íze lehetett :)

gionetta írta...

Vissza ne fogd Magad! Annyi kacsát tegyél fel,amennyit csak készítesz. Igazad van, léteznek ételek, amelyekhez egyszerűen kellenek a nemes anyagok. Én így jártam a portugál kakasos olivaolajjal. Semmi mellékíz, semmi szag, csak aroma. Azóta is vadászom. Talán kapok hamarosan. De ez a kacsa... jöhetne most reggelire! :-))

Csiperke írta...

Tényleg fenséges volt, muszáj leszek csinálni még! :))

Csiperke írta...

Arra az olívaolajra én is vevő lennék! Használom az olívaolajat, mert egészséges, de az ízét nem szeretem. Ettem már nagyon finomat, de az sem itthon lett véve. A nálunk kaphatók zöme sajnos borzalom...

Névtelen írta...

Ú hát ez nagyon gusztusos, lehet egyszer én is sütök kacsát! (még soha nem csináltam)

Csiperke írta...

Ne hagyd ki! A kacsa a legfinomabb szárnyas! És nem nehéz elkészíteni, bár tovább tart megsütni, mint a csirkét, de igazán megéri!

Juditka írta...

Nagyon guszta:) Itt most olaszo.-ban tudnál válogatni!A modenai az igazi.

Csiperke írta...

Akkor azért ilyen finom, mert éppen modenai amit vettem...:))

Blogkonyha írta...

Ó, milyen étvágygerjesztő képek! Korán reggel van, de máris korog tőle a hasam... Nagyon guszta, csodásan megsült!