Keresés ebben a blogban

2012. május 28., hétfő

Brownie narancslikőrben áztatott mazsolával







Kaptam egy doboz Merci csokit. Kivettem belőle a kávés-marcipános-mandulás darabokat, és a maradék ét-tej-és mogyorókrémes csokik felhasználásával egy fantasztikus krémes brownie-t sikerült összehozni. Az élvezetet a narancslikőrben áztatott mazsola fokozta. Aki nem szereti a mazsolát, használhat helyette áfonyát vagy aszalt meggyet is. De ezek nélkül is nyugodtan elkészíthető. Vaníliafagyival, vagy anélkül is nagyon finom!
Ui. Másnap, néhány óra hűtőben pihenés után még finomabb lett! Egy baja van csak: túl kevés...



Hozzávalók:
150 g csokoládé (tej és ét vegyesen)
80 g vaj
2 óriási tojás (vagy 3 normál)
80 g cukor
50 g liszt
csipet só
1 marék mazsola
narancslikőr az áztatáshoz








A mazsolát előző nap beáztattam annyi narancslikőrbe, ami éppen ellepte.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztottam. Elkevertem benne a cukrot, majd mikor már langyos volt, a tojásokat is. Beleszitáltam a lisztet, tettem bele egy leheletnyi sót és belekevertem a mazsolát is. Egy pici likőr maradt még az alján, amit a mazsola nem szívott magába, (1-2 teáskanálnyi) azt is beleöntöttem.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajaztam és kiliszteztem. Hideg sütőbe tettem, és 200 fokra állítottam a hőmérsékletet. Kb. 20 percig sült. Akkor jó, amikor kívül már kialakul a kérge, de belül krémes, pudingos állagú marad.



9 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Ez szuper! A brownie-hoz tényleg remekül passzolhat a narancslikőr.

trollanyu írta...

Hú, nem is találok szavakat, tökéletesen néz ki, az íze is az lehet, főleg Merci csokiból készítve. Annyira finom krémes az állaga, nagyon tetszik.

trollanyu írta...

Hú nem is találok szavakat, tökéletes krémes mennyei brownie. Az íze fantasztikus lehet, a Merci csoki nagyon finom:) Nálunk ebből egy morzsa sem maradna másnapra:)

Seffer Lilla írta...

A hétvégén az egyik kolléganőm készített hasonlót, nagyon tetszett, tőle nem kértem el a receptet, de azt hiszem tőled most viszem...:)

Blogkonyha írta...

Micsoda krémesre sült, így az igazi, ha jó szaftos. Mennyei desszert!

Csiperke írta...

Khmmm...A narancslikőr szinte mindenhez passzol...:)))

Csiperke írta...

Háááát, nálunk is felmerült, hogy megesszük egyszerre az egészet, mert nagyon nehéz volt abbahagyni, (a férjem nem is akarta) de aztán hatalmas önuralmat gyakoroltunk, és hagytunk másnapra is...:))

Csiperke írta...

megtisztelsz...:))

Csiperke írta...

Hát igen, ennél a sütinél az időzítés nagyon fontos, de ha sikerül eltalálni, az tényleg mennyei...:)