Keresés ebben a blogban

2012. február 16., csütörtök

Tejfölös-csirkés spagetti







Az uram, mint a legtöbb férfi (tisztelet a kivételnek) utálja a bevásárlásokat. Ha már muszáj, akkor szívesebben megy nélkülem, mert azt állítja, hogy így sokkal gyorsabban végez. Valljuk be, ebben tényleg van valami. Mondjuk nem sokszor adom meg neki ezt az örömöt, mert vele ellentétben én szeretek vásárolni. Nő vagyok, na.
Ráadásul sokszor megtörténik, hogy bevásárlás során a háziasszony felfedez nélkülözhetetlen dolgokat, amik ugye nincsenek rajta a listán, de ahogy meglátja tudja, ezekre szükség van; sőt egyenesen úgy érzi, hogy nem tud nélkülük élni! Aztán ott vannak az akciók, melyek a férfiak szemét elkerülik, bezzeg az élelmes nő felsikkant az örömtől, hogy most feltöltheti hónapokra az olcsó, akciós termékből a kamrát. Nos ezek a dolgok hiányoznak a szatyorból, ha a férj egyedül vásárol. Pontos leírás mellett (pl.tejszín milli, 250 ml kék doboz) mindent megtalálok amit a listára felírtam, de ezt leszámítva csupa haszontalan dolog kerül elő a zacskóból, mint pl. chips, ropi, szotyi, tökmag és társai. (Időnként csoki is, de azt semmiképpen nem nevezném haszontalannak.:)
Nemrég férj szintén egyedül ment el vásárolni, és a listára a spagetti is fel volt írva. Amikor hazajött igazán meglepett, mert teljes kiőrlésű lisztből készült spagettit hozott. A spagettit általában a Lidl-ben vesszük, mert férj azt szereti a legjobban. Most meglátta, hogy van teljes kiőrlésű, (idáig még sose láttam ott) és azt vette meg. Úgy érzem határozottan fejlődik...:))



Hozzávalók: (két személyre)
250 g teljes kiőrlésű spagetti
2 db filézett egész csirkecomb
2 ek vaj
1/4 kk cayenne bors
1/4 kk feketebors
1/2 kk bazsalikom
1 kk só
2 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
1 kisebb fej hagyma
2,5 dl húsleves (ha nincs, jó a víz is)
1 csapott ek liszt
1 dl tejszín
1 dl tejföl + tetszőleges mennyiség a tálaláshoz
kevés aprított petrezselyem (elhagyható)


Egy serpenyőben vajat hevítettem. Összekevertem a fűszereket és a forró vajba öntöttem, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a mustárt is. Beletettem a filézett combokat, és közepes lángon mindkét oldalukat rövid ideig pirítottam. Hozzáadtam az apróra vágott hagymát, és még egy percig azzal is pirítottam, majd felöntöttem a húslevessel. Fedő nélkül pároltam, amíg a combok megpuhultak.
Kivettem a húst, és a visszamaradt fűszeres, hagymás szaftot megszórtam a liszttel. Elkevertem, felöntöttem a tejszínnel, hozzáadtam a tejfölt is és belekevertem a petrezselymet. (Ha túl sűrű lenne, hígíthatjuk egy pici vízzel.)
A menet közben kifőzött spagettit leszűrtem, és átforgattam a mártásban. Tálalásnál egy evőkanál tejfölt tettem a tetejére, erre helyeztem a húsdarabokat és megszórtam frissen őrölt feketeborssal.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Akkor máskor is elengeded egyedül a férjuradat a boltba? Nagyon guszta amit főztél és fincsi lehetett !

Csiperke írta...

Ahhoz még többet kell bizonyítania...:)))

Seffer Lilla írta...

A bevásárlással én is így vagyok, de nálunk szerencsére a párom is szeret bevásárolni, persze kizárólag élelmiszerboltokban...:) A tésztád nagyon guszta lett!

Nelli írta...

A bevásárlás nálunk is így igaz!:)De azért vannak olyan dolgok amiket Ők látnak meg!Pl. a barkács részen!:)
Spagettit mi is szeretjük a csirke combot csak a férjem.Mellből már készítettem hasonlót.