Keresés ebben a blogban

2012. február 24., péntek

Libamáj mandulás-meggyes házi kaláccsal meggy tükrön, gránátalmával

                                                                                 


Na, ha már úgyis be vagyok harangozva, akkor jöttem megint egy kicsit garázdálkodni. Bár a libamáj (sajnos) nem állandó vendég nálam, most kedvezményes áron jutottam hozzá a liba eme így sem olcsó, de mindenféleképp legnemesebb darabjához. Egy részét libahájjal együtt alacsony hőmérsékleten, kevés fokhagymával, hagymával, szemes borssal, babérlevéllel sütöttem meg és a kisült zsírral lefedve hűtőbe tettem, hogy később friss kenyérrel, lilahagyma és némi ízes paradicsom társaságában kényeztessem vele ízlelőbimbóimat. A másik részéből pedig ezt a kis finomságot követtem el. A zsírral átitatott pirított kalácson a krémes máj az édes-savanykás meggyel és a kissé fanyar roppanós gránátalmával... hmm. Kérek még!!!


Hozzávalók:

20-25 dkg libamáj
2-4 szelet házi kalács (recept egy későbbi posztban)
1-2 ek libazsír
gránátalma
250 g magozott meggy
0,25 dl balzsamecet
40 g nádcukor
0,5 dl amaretto


A meggyet a cukorral, amarettoval, balzsamecettel és fél dl vízzel összefőzöm, felére visszaforralom, leturmixolom és szűrőn átpasszírozom. A kalácsok mindkét oldalát száraz serpenyőben megpirítom. A májszeleteket a libazsíron megsütöm, sózom. Kitálalom és megszórom gránátalmamagokkal. Ugye milyen egyszerű?


10 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Pedig jöhetne a kalács recept is, mert nagyon jól néz ki...:)

María írta...

Micsoda finomság! Az ember lánya csak nyel nagyokat. Nem csoda, hogy kértél még :)!!

Chef Viki írta...

Jó ég... Egyetlen pillanatig sem gondolkodnék, ha valaki ilyennel kínálgatna!

Winebeershoot írta...

Köszönöm, pár napon belül fent lesz, talán már holnap.

Winebeershoot írta...

Ugyan én magamat kínálgattam, de egy másodpercre sem kerültem magammal vitába. :)

Winebeershoot írta...

Mhm, de sajnos már nem volt... :(

trollanyu írta...

Hát, többször is el kellett olvasnom a címet, hogy felfogjam, mi is ez:) De ez csak a fáradtságomnak tudható be:) Olyan, mint egy menő éttermi finomság. Mondjuk én sem utasítanám vissza, ha valaki kínálgatna:)

Seffer Lilla írta...

Nagyon örülök neki, így legalább el is készíthetem gyorsan...:)

Winebeershoot írta...

Majd légyszi írd meg, hogy sikerült! Kiváncsi vagyok.

Winebeershoot írta...

Igen, kicsit kacifántos lett a név, talán gyorsabb elkészíteni, mint elolvasni. :)