Keresés ebben a blogban

2011. december 29., csütörtök

Isiász IV.

Bár fél éven belül negyedszerre látogatott meg, mégsem mondhatom azt, hogy a barátom. Sőt, kifejezetten az ellenségem, amit gyűlölök. Most különösen bosszússá tett, mivel pont ebben az időszakban erőltette rám magát.

Karácsony másnapján a nagy családdal együtt élveztük egymás társaságát. A kicsi lánynak volt néhány lufija, amivel mi felnőttek elkezdtünk játszani. Pillanatok alatt átlényegültünk és gyerek módjára szórakoztunk egyetlen lufival, legalább egy órán keresztül. Nekem is volt néhány gyönyörű passzom, szóval volt móka és kacagás. Másnap reggel az egész jobb oldalam húzódott, görcsölt az izom. Délutánra már rendesen behúzott a görcs, és már nem tudtam kiegyenesedni. Tegnap még sokkal rosszabb lett. Megjelent a tipikus isiászos fájdalom is. Megint ágyba kényszerültem. Holnap indultunk volna a családdal vidékre szilveszterezni, és én be sem tudok ülni a kocsiba. Csalódott vagyok és bosszús.

Mostmár tudom, hogy:
a:) nem szabad a tesómék medencéjében virgonckodni, tornázgatni, (főleg nem kétszer egymás után)
b.) nem szabad 23 kg-ot egyedül hazacipelni a piacról,
c.) nem szabad lufival játszani.
Nem akarom tovább bővíteni a "nem szabad" kategóriát. Azt hiszem itt az ideje elmenni valami jó dokihoz  és egy kicsit kezeltetni magamat, mert nem normális, hogy az elmúlt fél év alatt kb. 2 hónapot feküdtem.
Na de hogy valami jó hírt is közöljek:
Meséltem már a tulajdonképpeni második isiászom alkalmával született bejegyzésben, hogy a testvéreméknek ugyebár van medencéjük, de nincs Mercédeszük, és nincs pónijuk. No. Mercédesz még mindig nincs, de már van pónija a gyereknek! Jó-jó, nem igazi, viszont van szárnya és beszél is. (Szeretlek. Adsz egy jóéjtpuszit? Ölelj meg. stb.) Ez már majdnem olyan, mintha igazi lenne, nem? :))



Erről jut eszembe. Újra ismétlik a BBC prime-on a Keeping Up Appearances című örökbecsű sorozatot, ahonnan származik a medence, mercédesz és póni trió emlegetése. Aki teheti, és jót akar neveti, az nézze. (feliratozva van)

Ahogy látszik, nálam hiányoznak a karácsonyi bejegyzések. Ennek az az oka, hogy én most egyáltalán nem főztem. Szenteste hagyományt törtünk, és barátoknál voltunk vendégségben. Karácsony első és második napján a családdal voltunk és az öcsém (Winebeershoot) főzött mindent. Remélem néhány dolog majd felkerül a blogra, mert igazán remek ételeket ettünk.

Azt hiszem indítok egy mozgalmat "STI" névvel.... ("Soha Többé Isiászt!")

7 megjegyzés:

sedith írta...

SZia! Őszinte részvétem a történések miatt. És főleg azért, mert maximálisan átérzem az esetedet, mert tavaly novemberben én is hasonlón estem át. Szerencsére nem vártam meg, hogy negyedszerre is előjöjjön, hanem azonnal orvoshoz fordultam, és sok-sok kivizsgálás után megszületett a már amúgyis feltételezett diagnózis: isiász és lumbágó. Fizioterápia és gyógytorna tett rendbe. Egy időre. Sajnos, ebből kigyógyulni nem lehet, csupán karbantartani lehet megfelelő életmóddal és mozgással. Én pedig a kezdeti lelkesedés és a szabályok szigorú betartása után elhanyagoltam magam, és mostanra már ismét elég erős tünetek mutatkoznak. Rettegek attól, hogy mikor dönt le újból a lábamról. Ismét tornázgatok (talán éppen ezért csak játszadozik velem:P), de úszni kellene. Ha van erre lehetőséged, feltétlenül használd ki, mert az jót tesz. Persze, nem virgonckodva. :D
Szóval, kitartást, és a dokit feltétlenül keresd fel. Azért mégis kívánok jó szilveszterezést, és egy boldogabb, fájdalommentesebb új évet!:)

Csiperke írta...

Szia Edit! Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!!!
Igazából a kivizsgáláson már régen túl vagyok, porckopás van a gerincemben, amiatt akad be időnként az ideg, ami aztán be is gyullad = isiász. Fizioterápiára elkezdtem járni tavaly, de az úgy felnyomta a vérnyomásomat, hogy abba kellett hagynom. (Ez néhány embernél megtörténik. Én sajnos a néhány közé tartozok.) Viszont a dokihoz nem mentem vissza... Talán tényleg gyógytorna kéne nekem is, meg valami gyógyfürdő. Az úszás igazából csak nyáron megoldott, uszodába nem szívesen megyek.

Éva írta...

Nagyon sajnállak hogy már megint ágynak estél!De miért is ugrál az akinek nem szabad?:-) Inkább akkor most pihenjél feküdjél utánna pedig menjél vissza a dokidhoz ne hanyagold el mert egyre rosszabb lesz! Tündér ez a pici lányka !
Gyógyúljál meg mielőbb vigyázzál magadra!
Kellemes év bucsúztatót kívánok nektek ! Boldog új évet és még hozzá minden kívánságod teljesüljön!

sedith írta...

Szia!:) Akkor bocs', hogy osztottam az észt orvosügyben. A gyógytorna mindenképpen kell, nekem az elektroterápia, a masszázs és a gyógytorna együttese volt eredményes. Összesen 10 elektroterápiás kezelésem volt, és a második-harmadik után jobban fájt mindenem, mint azelőtt. Kb. felénél fordult meg a dolog, és kezdtem érezni, hogy van hatása. A vérnyomásomat szerencsére békén hagyta.
Az úszással nálam az a baj, hogy mégha a pénzt ki is szorítanám rá valahogy a téli hónapokban, az időmbe nem tudom belefértetni.
No, mindenképpen jobbulást!:) És vigyázz magadra!:)

trollanyu írta...

Sajnálom én is, hogy már megint ágynak dőltél. De legalább klassz karácsonyotok volt. Jövőre én is úgy szeretném, hoy rám főzzenek:) Ez a hátprobléma úgylátszik gasztrobloggereket sújt, mert én is sokat szenvedek, nekem még plusz a térdem is fáj és egyre rosszabb.
A szilveszteri bulin lehetőleg ne ugráglj, limbózást stb. kerüld el:)Jobbulást és Boldog Új Évet Nektek:)

Vicuska írta...

Trollanyunak igaza lehet , nálam ismerős vendég a lumbágó-isiász kombináció + egy csinos kis gerincsérv, már túl vagyok a fizikoterápián, gyógyszereken, erre hazacipeltem 10 kg feletti 2 piacos táskát, mert a párom vidéken volt a kocsival és most szenvedek megint... Jobbulást, mihamarabbi felépülést, kíméld magad, amennyire lehet :)

Csiperke írta...

Éva! Köszönöm a jókívánságokat! Én is nagyon boldog, örömökkel teli új évet kívánok neked!
(Igazából mindig csak utólag derül ki, hogy valamit nem lett volna szabad csinálni...)

Edit! Nagyon köszönöm, hogy "osztottad az észt", mert muszáj, hogy néha valaki kicsit megrángasson, mégha virtuálisan is...:) A gyógytorna tényleg nagyon hasznos lehet, szóval mindenképpen ki kell próbálnom. Nekem időm mint a tenger (sajnos), ebből kifolyólag a pénz ami általában hiányzik...:)

Trollanyu! Hát akkor neked is teljes gyógyulást kívánok! Na és nagyon boldog új évet!! (Limbózni nem fogok, majd a kanapén fekve követem az eseményeket...:)

Vicuska! Köszönöm szépen! Tisztára olyan vagy mint én.:)) Amikor a férjem nem tud segíteni a vásárlásban, elindulok 2 liter tejért, és 20 kg-al érek haza... Neked is jobbulást és gyors gyógyulást!!