Keresés ebben a blogban

2011. május 8., vasárnap

Baconos zöldsaláta kefíres-majonézes öntettel






Rajongok a nyers zöldségekért és a salátákért. Saláta jöhet ecetes öntettel, fokhagymás joghurttal, vagy majonézes öntettel, teljesen mindegy, én vevő vagyok rá. Eszem a salátát köretnek, de eszem főételnek is, ahogy a ma készült salátát is.
A mai saláta az egyik legnagyobb kedvencem, mert a füstölt szalonna hihetetlen jó ízt ad neki. Hogy ezt az ízhatást fokozzam, a salátához készült pirítóst a szalonna kisül zsírjában grilleztem meg.
Nem volt túl zsíros a bacon, amit a salátához pirítottam, így nem sok zsír sült ki belőle, de ahhoz éppen elég volt, hogy a pirítósnak kissé füstös ízt adjon.

Hozzávalók: (két személyre)
egy jégsaláta negyede
1 paradicsom
1 paprika
1 hagyma
negyed kígyóuborka
10 dkg apróra vágott bacon
fél doboz konzervkukorica
2 evőkanál házi majonéz
5 evőkanál kefir
2 zsemle

A zöldségeket összevágtam, és egy salátástálba tettem. A kefirt kikevertem a majonézzel, és összeforgattam a salátával. (Az öntetet mindig csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a salátára, különben megfonnyad.)
A szalonnát megpirítottam, kiszedtem és félretettem.
A zsemlét vékony szeletekre vágtam, és a visszamaradt szalonnazsíron megpirítottam.
Tálaláskor a salátát megszórtam a szalonnával, és a pirított zsemlével tálaltam.




3 megjegyzés:

Mrita írta...

Én is szeretem a salátákat, nagyon guszta és finom a salátád, gratulálok!

Csiperke írta...

Köszönöm! :)

Ágnes írta...

Szívesen ennék most belőle. ;o) Biztos nagyon finom.