Keresés ebben a blogban

2011. április 8., péntek

Sokhagymás fehérbabsaláta pirírtott baconnel






Végre sikerült nem szétfőznöm a babot, úgyhogy megtudtam valósítani a babsaláta projectet. Amire ügyelni kell, hogy a saláta fogyasztása után egy darabig lehetőleg ne menjünk emberek közé. A család meg csak elnézi, hogy dől a szánkból a hagymaszag, hiszen jó esetben az övékből ugyanaz az a buké fog áradni...:)
Bár most mi sajtos pirítóssal ettük, sült oldalas mellé is nagyon el tudom képzelni. Merészebbek a sült szalonna zsírjával is meglocsolhatják tálaláskor a salátájukat. Garantáltan nem fogják megbánni!

Hozzávalók:
25 dkg fehérbab (szárazon mérve)
1 db konzervkukorica
1 db piros kalifornia paprika
2 db paradicsom
1 db lilahagyma
fél póréhagyma
20 dkg szeletelt bacon
snidling a tálaláshoz

Öntet:
4 evőkanál repceolaj
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál víz
1 gerezd fokhagyma
só, bors, édesítő (ízlés szerint. tessék kóstolgatni!)

A babot megfőztem enyhén sós vízben, miután egy éjszakán keresztül ázott. Leszűrtem, és hozzákevertem a lecsöpögtetett kukoricát a felszeletelt zöldségekkel együtt. Kikevertem az öntetet, meglocsoltam vele a salátát, és jól összeforgattam az egészet.
Fogyasztás előtt pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Csak közvetlenül étkezés előtt pirítsuk meg az apróra darabolt bacont. Tálaláskor vághatunk a salátára egy kis snidlinget, és szórjuk meg a baconnel. (És locsoljuk meg pici szalonnazsírral.)

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem kicsit néz ki jól!

Titi írta...

Hanem nagyon :)

Csiperke írta...

És milyen finom volt! :) A férjem azt mondta, hogy az egyik legfinomabb saláta, amit valaha evett. Persze ő amúgyis nagy babrajongó...