Keresés ebben a blogban

2010. november 30., kedd

Tejfölös-kefíres krumpli póréhagymával




Legszívesebben mindig sült krumplit ennék sült krumplival, dehát azt mégsem lehet ugye.
Ez a krumplis köret az egyik, amit majdnem olyan szívesen megeszek, mint a sült krumplit.

Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 szál póréhagyma
1 paprika
2 dl tejföl
1 dl kefír

bors
vaj a sütéshez

A tejfölt kikeverjük a kefírrel, sózzuk, borsozzuk. (Kefír hiányában nyugodtan használjunk 3 dl tejfölt.)
A póréhagymát és a paprikát pici vajon megdinszteljük, ráöntjük a kefíres tejfölt, összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről. A krumplit kockára vágjuk, és kevés vajon fedő alatt megpároljuk, majd a fedőt levéve kicsit megpirítjuk. A póréhagymás tejfölt hozzáöntjük, és átmelegítjük az egészet. Grillezett húsok mellé kiváló köret.

Nincsenek megjegyzések: