Keresés ebben a blogban

2012. március 17., szombat

Narancsos-vaníliás desszertkrém






Ez a krém eredetileg gyümölcstorták, gyümölcskosarak töltelékeként funkcionál, de nagyon finom így, pohárkrémként fogyasztva is. A recept Pol Martin kitűnő szakácskönyvében található.


Hozzávalók 4 személyre:
6 tojássárga
12 dkg cukor
2 evőkanál keményítő
1 teáskanál vaníliakivonat
4 dl tej
2 evőkanál vaj
3 evőkanál narancslikőr (cointreau)
2 narancs
1 narancs reszelt héja
reszelt csokoládé a díszítéshez







A tojások sárgáját habverővel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát és a keményítőt. A tejet egy vastag aljú fazékban felforraljuk és vékony sugárban a tojáshoz adjuk folymatos keverés mellett.
Visszaöntjük az egészet fazékba, és alacsony lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a vajat a narancslikőrt és a narancshéjat.
A két narancsot mepucoljuk, apró kockákra vágjuk és a poharak aljára tesszük. Ráhalmozzuk a krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal, reszelt csokoládéval és reszelt narancshéjjal díszítjük.


11 megjegyzés:

  1. Remek kis desszert:) Rafináltan egyszerű, nagyon jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nagyon egyszerű, és az a jó, hogy kevés alapanyag kell hozzá, ráadásul olyanok, amik mindig vannak otthon...

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Már tele vagyok ötletekkel, mihez fogom még felhasználni...:)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Petra!! De jó, hogy itt vagy! Nem tudom mi történik, de hetek óta nem tudok nálad kommentelni, sőt, sokszor a blogodat sem tudom megnézni, mert lefagy az oldal. Ez csak velem van így, vagy más is tapasztalt hasonlót? Még a hírfolyamomban sem jelenik meg sajnos a blogod, pedig nagyon szeretem amit csinálsz!!

      Törlés
  4. Nekem pedig a Te receptjeid nem jelennek meg, nem tudom miért...:( Pedig ez a desszert is mennyei!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor a blogspot rendetlenkedik szokás szerint...
      Köszi:)

      Törlés