Keresés ebben a blogban

2012. február 14., kedd

Sajtos ropi egyszerűen






Igazából ezt a posztot nem akartam közzétenni, csak magamnak elmenteni, mert nagyon finomak lettek ezek a sajtos rudacskák, és nem akarom elfelejteni ezeket az arányokat. Közzétenni azért nem akartam, mert nem volt kedvem pepecselni vele, megkenni a tetejét tojással, megszórni sajttal vagy szezámmaggal, hogy szép is legyen. Csak egy viszonylag gyors nasit akartam az esti filmnézéshez. A külső nem számított, csak a belbecs. Végül azért döntöttem a közzététel mellett, mert ha meghagyom piszkozatnak, akkor előbb-utóbb elvész a feledés homályában, ha pedig cetlire írom, ugyanez a sors vár rá...
A receptet Maxtól lestem el, de nálam módosultak az arányok. 1 dl joghurt kellett volna csak bele, de mivel kis doboz 150 gr-os joghurtom volt, nem tudtam volna a pici maradékkal mit kezdeni, ezért úgy döntöttem, hogy felhasználom az egészet. Természetesen így több liszt is kellett bele, és ha már több a liszt, hát sajtot is többet tettem a tésztába, viszont a vaj mennyiségén nem emeltem.  A végeredményről csak annyit, hogy addig ettük a férjemmel, amíg volt. Az egészet bekebeleztük egyszerre, mert egyszerűen nem tudtuk abbahagyni...

Hozzávalók:
30 dkg liszt (én 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet és 15 dkg kenyérlisztet használtam)
13 dkg  vaj
150 g joghurt (nálam házilag készült)
15 dkg reszelt sajt


A hozzávalókat jól összegyúrtam, és a tésztát 15 percre bedugtam a mélyhűtőbe. (Türelmesebbek a hűtőbe tegyék egy órára.)  A tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtottam, és vékony rudakra vágtam. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem, amíg szép aranybarna lett.  Miután kihűlt, ropogós lesz, mint a ropi...

3 megjegyzés:

  1. Kár lett volna nem közzétenni! Szuper recept! Édesanyám is készített hasonlót valamelyik nap, hát nálunk is hasonló sorsa jutott mind nálatok...:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett!! Imádom az ilyen abbahagyhatatlan sós sütiket. Szilveszterkor nálunk is ilyen "eteti magát" sós volt, már szinte feltörte a szánkat, de még mindig ettük.

    VálaszTörlés
  3. Az arányok miatt akkor én is lementettem :)

    VálaszTörlés