Keresés ebben a blogban

2011. június 2., csütörtök

Túrós samosa






Kedden a nővéreméknél voltam, és túrós samosát csináltam nekik. Akkora siker volt, hogy holnapra már megint samosát rendelt. Ezt a változatot már egyáltalán nem nevezhetjük indiainak, de ez a tészta annyira finom, hogy kár lenne csak indiai ételekhez felhasználni. Bármivel megtölthetjük, húsokkal, zöldséggel, gyümölcsökkel, pudinggal, amihez csak kedvünk van.

A tészta hozzávalói:
25 dkg liszt (én fehér tönkölylisztet használtam)
5 evőkanál vaj
10 evőkanál víz
csipet só
1 evőkanál gyümölcscukor (ezt csak akkor teszem bele, ha édes töltelékkel töltöm meg)

A túrós samosa tölteléke:
250 gr túró
1 tojás sárgája
1 kisebb citrom reszelt héja
3 evőkanál xylitol (vagy cukor)

olaj a sütéshez

A hozzávalókból egy rugalmas tésztát gyúrtam, amit folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tettem. (A vizet fokozatosan tegyük hozzá, lehet, hogy 1-2 evőkanállal kevesebb kell bele, de az is lehet, hogy kicsit több, ez függ az evőkanál méretétől is. Lényeg, hogy egy nem túl kemény, jól gyúrható-formázható tésztát kapjunk.)
Közben összekevertem a túrótölteléket.
A tésztát ebben 16 egyenlő részre vágtam, és minden kis darabot kör alakúra nyújtottam.
Minden tésztába egy teáskanál túrótölteléket tettem, félbehajtottam, a szélét lenyomkodtam, és megsodortam.
Forró olajban mindkét oldalát megsütötöttem, szalvétára szedtem, hogy a felesleges zsírt leitassam róla.
Egy tábla csokoládét felolvasztottam, és megkentem vele a samosákat.
Ez az egy dolog, amiben nem értettünk egyet a nővéremmel. Szerinte csoki nélkül finomabb, számomra csoki nélkül elképzelhetetlen...





4 megjegyzés:

  1. Köszi, lementettem az összeset! :)

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam én is, nagyon finom!!!!!! Csináltam tésztát is, lefagyasztottam, hogy mindig legyen, ha kell, mert ez annyira fincsi. Őrület, hogy ilyen egyszerű recept, de mégis milyen jó.

    VálaszTörlés