Hozzávalók:
200 g spagetti
4 db nagyobb tojás (vagy 5 db kisebb)
10 dkg reszelt sajt (füstölttel a legfinomabb)
15 dkg bacon
kacsazsír, vagy olaj
só, bors
A felkockázott bacont serpenyőben egy pici zsíron megpirítjuk, és félretesszük.
A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és átforgatjuk 1 evőkanál kacszsírral.
Hozzákeverjük a sajtot és a szalonnát is. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a spagettihez keverjük.
A serpenyőt amiben a szalonna sült felhevítjük egy kevés kacsazsírral, beleöntjük a tojásos tésztát, és közepes lángon 3 percig sütjük. Megfordítjuk, majd a másik oldalát is 3 percig sütjük.
Pol Martin receptje alapján.
1 megjegyzés:
Érdekes ötlet, ki fogom próbálni! Köszi a receptet! :)
Megjegyzés küldése