Keresés ebben a blogban

2011. január 14., péntek

Brassói aprópecsenye csirkemellből







Egyszerű, gyors étel rohanós hétköznapokra, mivel a csirkemell nagyon rövid idő alatt elkészül. A füstölt szalonnától pedig egyszerűen ellenállhatatlan íze lesz...

Hozzávalók:
0.5 kg csirkemell
5 dkg füstölt csemegeszalonna
5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika

bors
majoranna
kb 1 kg krumpli
olaj v. zsír a sütéshez

A szalonnát apró kockákra vágom. Először a csemege szalonnát sütöm zsírjára. Amikor kisült a zsírja, hozzáteszem a kolozsvári szalonnát is és picit megpirítom. Beleteszem a szeletelt hagymát és a kockára vágott csirkemellet. Sózom, borsozom és megszórom egy kis majorannával. Ahogy a hús kifehéredik, belereszelem a fokhagymát, hozzáteszem az apró kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Amikor a hús megsül, lehúzom a tűzről.
A krumplit kockára vágom, bő olajban megsütöm, és hozzákeverem a húshoz.


Nincsenek megjegyzések: