Nem tudok ellenállni a gyönyörű, hatalmas újhagyma csokroknak. Ha meglátok valahol, azonnal vennem kell, a hűtő már tele van vele. Minden nap esszük nyersen is, de belefőzöm különböző ételekbe is. Általában csak mellékszerep jut neki, de ebben az ételben főszereplő lett a csirke mellett.
fél csirkemell
1 nagy csokor újhagyma
1 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
1-2 tk keményítő
1-2 tk keményítő
csipet szerecsendió
só, bors
2-3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és a vaj-olaj keverékén kívülről átpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és picit megfonnyasztjuk. Aláöntjük a bort, és puhára pároljuk benne a csirkét. Felöntjük tejszínnel, fűszerezzük pici szerecsendióval, és ha szükséges még sózzuk és borsozzuk. Ha nem elég sűrű, egy kevés keményítőt kikeverünk vízzel, és hozzáöntjük. Még egy percig forraljuk, lehúzzuk a tűzről,és főtt pennével tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, mi is imádjuk az újhagymát, csak itt baromi drága sajnos. Póréval szoktam hasonlót készíteni. Szép hétvégét, jó pihenést kívánok nektek:)
Én is oda vagyok az újhagymáért, most is van itthon vagy két csokor. Sokféle ételhez nagyon jó. Finom lehetett vele ez a szaftos csirke is. Nagyon csábító!
Megjegyzés küldése