A cserépben süt zöldségeknek különlegesen finom íze van, ráadásul csak be kell dobálni a hozzávalókat a római tálba, a többi munkát pedig elvégzi a sütő. A finom zöldségek mellé hekkfilét rántottam.
Hozzávalók: (2-3 személyre)
0,5 kg parázsburgonya (vagy újrumpli)
1 nagyobb sárgarépa
1 csokor újhagyma
10-12 db koktélparadicsom
1-2 ek olvasztott kacsazsír vagy olívaolaj
só, bors, rozmaring
1,5 dl tejföl
1-2 ek tejszín
1 ek aprított snidling
A krumplit alaposan megmossuk és kicsit előfőzzük. A zöldségeket feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és rozmaringgal fűszerezzük. Meglocsoljuk a kacsazsírral, és átforgatjuk, hogy mindenhol érje a zsír.
Az előzőleg beáztatott római tálba tesszük, és hideg sütőben, fedő alatt kezdjük el sütni. Amikor a zöldségek megpuhultak, fedő nélkül még 5-10 percig pirítjuk.
A tejfölt simára keverjük a tejszínnel, picit megsózzuk, majd elkeverjük benne a snidlinget. Ezzel locsoljuk meg tálalásnál a zöldségeket.
2 megjegyzés:
Pofon egyszerű étel, és milyen finom. Imádom az ilyen zöldséges finomságokat! Nagyon guszta!
Hmmmm de jól néz ki!
Megjegyzés küldése