Keresés ebben a blogban

2013. január 22., kedd

Gránátalmás joghurt mézzel

  


Addig is, amíg Csiperke igazoltan távol van: egy könnyű kis finomság reggelire. Annyira egyszerű, hogy szinte szégyellem közreadni. Krémes joghurt édes mézzel és a szánkban felrobbanó megannyi apró egészségbombával.


Hozzávalók 4 kis pohárhoz:

0,5 dl sűrű joghurt
2-4 kanál méz, ízlés szerint
1 közepes nagyságú gránátalma


Házi joghurttal készítettem, amit hagytam egy egész éjszakát csöpögni, így igazán krémes állagú lett. (El ne felejtsük a lecsöpögött savót a kenyérsütéshez felhasználni! :) ) A joghurtot simára kevertem, poharakba szedtem, mézet csorgattam rájuk, majd a tetejükre halmoztam az érett gránátalmát.




8 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Amilyen gyönyörű a szemnek olyan egyszerű a kéznek! Fantasztikus desszert!

Winebeershoot írta...

Igen, az egyszerűség gyönyörködtet. :)

teller-cake írta...

Hát ez fantasztikus! Csak a kisebbikem meg ne lássa, mert máris állhatnék neki elkészíteni...:-DD Imádja ugyanis a gránátalmát!

Juditka írta...

Gyönyörűen tálaltad ezt az egyszerű pohárkrémet:) Hű de bekanalazgatnám! Joghurtot még nem készítettem ,de a boltit én is mindig lecsöpögtetem, sőt a tejfölt is.

Winebeershoot írta...

Hát azt nem is csodálom. :)

Winebeershoot írta...

Köszönöm! :)

marisz57 írta...

Nahát, milyen egyszerűen készíthető nagyszerű desszert! És csodálatos fotid vannak róla.

Winebeershoot írta...

Köszönöm!