Keresés ebben a blogban

2013. január 10., csütörtök

A legfinomabb csibefasírt hamburgerzsömlében, franciasalátával





A legújabb kedvencünk. Napok óta ezt csomagolom a férjemnek, és nem tudja megunni, ahogy én sem. Csak sütöm a hambizsömléket meg a fasírtot, gyártom az újabb és újabb adag salátákat, és nem tudunk betelni vele.
A blogon szerepel már egy csibefasírt, ami szintén nagyon finom, de ez most mindent visz.
A hamburgerzsemle könnyű, foszlós mint a McDonlald's zsemléi, de nem annyira édes, mert én jóval kevesebb cukorral készítem. A tökéletes élmény érdekében a zsömléket kettévágom, és pici kacsazsírral kikent serpenyőben először a vágott felüket, majd a külsejüket is kicsit megpirítom. A szendvicsbe ezután kerül egy szelet sajt, egy szelet pirított bacon, franciasaláta, majd végül a csibefasírt.
És igen. Nem lehet szépen enni. De nem is ezért szeretjük. :)

Hozzávalók a csibefasírthoz:
0,5 kg csirkemell vagy csirkecomb filé
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
fél citrom leve
3 ek szójaszósz
2 tk worchester szósz
só, bors
1-2 ek zsemlemorzsa (elég lágy marad a massza, de nem kell bele több, így lesz finom!)

A húst a hagymával, fokhagymával és a tojással aprítógépben pépesítem. Hozzákeverem a többi hozzávalót, majd sóval, borssal ízesítem. Egy pici masszával mindig csinálok próbasütést, hogy ellenőrizzem, elég fűszeres-e.
Az evőkanálnyi masszákat van amikor hagyományos módon bepanírozom, és bő zsiradékban sütöm ki.
Legtöbbször azonban kevés kacsazsíron sütöm meg, panírozás nélkül. Evőkanállal a serpenyőbe adagolom a fasírtot, amennyire tudom, ellapítom, és mindkét felét rövid idő alatt megsütöm. Bárhogy is készüljön, panírral vagy anélkül, mindenhogy nagyon finom, akár körettel fogyasztjuk, akár szendvicsbe kerül.
Mivel mostanság felvágott helyett is ezt esszük, egyszerre nagyobb mennyiségű masszát készítek, és amit nem használok fel azonnal, azt bepanírozom. A panírozott fasírtokat halványsárgára elősütöm, papírtörlőn kihűtöm és négyesével lefagyasztom. A fagyasztóból elővett fasírtokat tetszés szerint akár bő olajban, akár sütőben is ki lehet sütni.

Hamburgerzsömle receptje itt.  A változás annyi, hogy az 50 g cukor helyett csak 10 g-ot teszek bele. No és időnként a vaj helyett olívaolaj kerül a tésztába. (De készült már kacsazsírral is.)

Hozzávalók a franciasalátához:
20 dkg főtt borsó
20 dkg apró kockákra vágott főtt sárgarépa
20 dkg apró kockákra vágott főtt krumpli
20 dkg apró kockákra vágott alma
20 dkg főtt kukorica (tudom nem autentikus, de én így szeretem)
1 nagyobb csemege uborka lereszelve
1 nagy doboz tejföl (450g)
majonéz (ízlés szerint)
mustár (ízlés szerint)
fél citrom leve
só, bors, cukor










10 megjegyzés:

heti menük írta...

Ha esetleg, netalántán, a későbbiekben nyitnál egy Csibe Burger-t, akkor mint első számú törzsvendég jelentkezem! Nem mondom, hogy így estefele, a munkából hazatérve nekiállnék ennek a remek burgernek, de az tuti, hogy minden nap befalnám a Csibe Burger-edben! Természetesen kiscsaládommal együtt! Szólj, ha mehetünk...:)

Csiperke írta...

Az üzlet fejben már létezik, már csak az anyagiak hiányoznak hozzá. Ha meglesz, rögtön szólok! :))

Juditka írta...

Ez tényleg egy igazi csibe-burger:))) Nagyon- nagyon guszta!

Éva írta...

Ezt én sem tudnám megunni.Nagyon guszta és finom lehet!

Blogkonyha írta...

A "meki" rég lepipálva nálad és nálam is..., szuper guszta és az íze is nagyon ott lehetett!

Chef Viki írta...

A betyárját! Így azért ki lehet bírni az életet :-)

Fantasztikus!

Csiperke írta...

Meki...régen nagyon szerettem. Aztán rájöttem, hogy itthon sokkal finomabbakat lehet csinálni. Nem beszélve arról, hogy az itthoni hamburgerzsömle még napok múlva is finom puha, míg a mekis már fél óra elteltével erőteljesen fűrészpor ízű lesz...

Csiperke írta...

Há ja. Az élet apró örömei..:))

Csiperke írta...

Éva, próbáld ki! Aztán jön a függőség...:))

Csiperke írta...

Köszi! :))