Még az én spenótutáló férjem is szívesen megette. Igaz, "elfelejtettem" szólni, hogy spenót van benne, ő meg nem is vette észre. :) Máskor is etettem már vele tejszínes-spenótos tésztát, akkor beköttem a szemét. Az is nagyon ízlett neki. De ha megmondom, hogy spenót, akkor már nem eszi meg. Érti ezt valaki? :))
A recept a Kifőztük magazin májusi számában jelent meg.
Az ételt az öcsém készítette, a fotókat pedig egy kedves barátunk. (http://eskuvoi-fotos.com/)
Hozzávalók 4 személyre:
16 db cannelloni
50 g vaj
10 dkg bébispenót
35 dkg ricotta
3 gerezd fokhagyma
só, bors
a paradicsommártáshoz:
5 dl paszírozott paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
3 dl víz
egy csokor bazsalikomlevél
só, bors
a tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A vajat felhevítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, megfuttatjuk rajta a spenótot amíg összeesik. Miután kihűlt, hozzákeverjük a ricottát, sózzuk és borsozzuk.
A mártáshoz az olívaolajat felforrósítjuk és egy kicsit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a paradicsomlével, a vízzel és a fehérborral. Alacsony lángon a felére visszaforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, és beletépkedjük a bazsalikomleveleket.
A parajos ricottát habzsákba kanalazzuk, és betöltjük vele a cannellonikat. A töltött tésztát vékonyan kiolajozott tűzálló tálba fektetjük és ráöntjük a paradicsommártást. Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük fólia nélkül, amíg a sajt rápirul.
9 megjegyzés:
Irtó jó kis recept! Így én is megenném a spenótot. Főzeléknek is szeretem, de csak ahogy anyukám készíti. Nekem mindig fű íze lesz, nem is kísérletezek vele.
Csodaszép képek, és mennyei fogás!
Ma még nem ettem, ennek a láttán pedig indulok a hűtő felé! Csodás képek, szuper étek! :o)
Már régóta szeretnék cannellonit venni, de sehol nem kapok, így az ilyen hasonlóan ínycsiklandó krémeket óriás kagyló tésztába töltöttem. Úgy sem volt rossz, de kipróbálnám már végre a cannellonit is. Hol sikerült beszerezned?...gyönyörűek a fotóid! Még inkább kívánatossá teszik ezt a remek kis ételt:)
A menzás spenótot utáltam, a nagymamám spenót főzeléke viszont fantasztikus volt. Azt hiszem a rengeteg fokhagyma volt a titka. Na meg a mami szíve, amit a legegyszerűbb ételekbe is belefőzött.:)
De én meg sem próbáltam még utánacsinálni...
Köszi! Az érdem a fotósé és az öcsémé!
Hát, jó lenne már nekem is egy jó gép, hogy ilyen képeket tudjak alkotni én is!
Hát, ezt a cannellonit az öcsém hozta Amerikából. Biztos lehet itthon is kapni, ha máshol nem is, webáruházakból lehet rendelni.
Pl. itt: http://www.fuszeraruhaz.hu/index.php?oldal=termek&kategoria=tesztak&o=olasz_cannelloni_tojasos_teszta
Off Igazság szerint nem én hoztam, hanem nekem hozták. On
Úgy tudom, a Lidl-ben lehet kapni. Ha esetleg nem jutsz hozzá, akkor pedig elkészíthető lasagne tésztából is, amit viszont mindenhol kapni, illetve házilag is megcsinálhatsz, nem utolsó sorban sokkal olcsóbban.
Megjegyzés küldése