Receptünk megjelent a Kifőztük magazin májusi számában. A fotókat Csongrádi Ferenc barátunk készítette.
Előbb-utóbb ránk köszön az igazi nyár, a vele járó hőséggel. És ez a helyzet fagylaltért fog kiabálni. Hideg, krémes és lágy fagyiért. Ez esetben vitatkozni nem érdemes, célszerűtlen, felesleges, hovatovább butaság. Egyetlen helyes megoldásként megtámadjuk a konyhát és azonnal nekilátunk kedvenc hűsítő finomságunk elkészítésének, mely lehet akár a fehércsokis mákfagyi is.
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
4 tojássárgája
40 g házi vaníliáscukor
15 dkg fehércsokoládé
20 g mák
30 ml fehércsokoládé likőr
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverem. A tejet és a tejszínt felforralom és folyamatos keverés mellett a sárgájához öntöm. Visszateszem az edénybe és alacsony lángon folyamatosan keverve besűrítem, vigyázva, hogy fel ne forrjon. A tűzhelyről levéve, beletördelem a fehércsokoládét és addig keverem, amíg el nem olvad. Hozzáadom a mákot és a likőrt. Miután kihűlt, a fagyasztóba teszem és óránként átkeverem (botmixerrel, esetleg fakanállal), legalább négy alkalommal. Tálaláshoz omlós kekszet összetörök, ezt megöntözöm olvasztott csokival és erre helyezem a fagyit.
9 megjegyzés:
Pont én is fagyit hoztam az imént...Nagyon guszta ez a fagyi is, milyen finom lehet! Máris mentem, annyira guszta! És a képek csodásak! :o)
Köszönjük szépen, a fotós nevében is. "Sajnos" tényleg finom volt, úgyhogy nem tartott sokáig. :)
Ez a fagyi csodás!Irtó guszta!!
Már csak az emléke él bennem, de ha nagyon koncentrálok, még érzem az ízét a számban. Indulok fagyit csinálni...
Köszönöm!
Ó, igazán kedves, köszönöm!
Hmmm... nagyon szeretem a fagyikat,és ez a recept nagyon tetszik:))
Fehércsoki és mák, két verhetetlen kedvencem:) Nagyon szuper, mindenképpen kipróbálós lesz:)
Nagyon guszta lett, azt hiszem kipróbálásra érett...
Megjegyzés küldése