Keresés ebben a blogban

2011. február 20., vasárnap

Amerikai palacsinta aszaltszilvával







 Az Amerikai palacsinta elkészítésének is többféle variációja kering a neten, és mindenki azt mondja, hogy az övé az igazi. Én ezt nem mondom. Inkább azt mondom, hogy ez a Csiperke varriáció. Amerikaiak egészen biztosan nem tesznek a tésztába aszalt szilvát, és talán citromhéjat sem. De hogy ez csak dobott rajta, az biztos, mert igen-igen finom lett. Csokiöntettel, agavé sziruppal és fügelekvárral ettük.


Hozzávalók:
2 tojás
1 evőkanál xylitol (vagy cukor)
1 bögre liszt (3 dl)
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 bögre tej
1 evőkanál olvasztott vaj
csipet só
egy citrom reszelt héja
egy marék aszalt szilva aprítva

A hozzávalókat az adott sorrendben kikevertem, a palacsintasütőt felmelegítettem, és kis merőkanállal kerek halmokat pakoltam rá a masszából. Amikor elkezd buborékosodni a teteje, akkor kell megfordítani.
Ha nem tökéletes a palacsintasütő, és letapad a massza, akkor lehet alá pici olajat, vagy vajat csöpögtetni.


Nincsenek megjegyzések: