A bulgur nálunk nagy kedvenc, így sok-sok zöldséggel különösen finom. Villámgyorsan elkészíthető, ami az elfoglalt háziasszonyoknál abszolút nem hátrány. Ma rántott csirkemellet ettünk mellé, de magában is megállja a helyét. Ha tálalásnál kevés citromlét facsarunk rá, még finomabb lesz, de akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Hozzávalók: (3-4 személyre)
20 dkg bulgur
4 dl húsleves
1 nagy répa lereszelve
1 kápia paprika felszeletelve
1 nagy fej hagyma félkarikára vágva
fél doboz konzervkukorica
egy csokor medvehagyma aprítva
1 evőkanál kacsazsír
só, bors
A bulgurt feltesszük a levessel főzni. Ha felforrt, takarékra vesszük a lángot, és kb. 10 percig főzzük, amíg a bulgur az összes levest magába szívja.
A répát a hagymával és a paprikával a kacsazsírban roppanósra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a kukoricát is. A zöldségekhez forgatjuk a bulgurt és a medvehagymát. Fél percig még hagyjuk a tűzön, amíg a medvehagyma is picit átmelegszik, és egy csöppet összeesik.
5 megjegyzés:
Ezt tuti,hogy megcsinálom,van is itthon medvehagymám:))- és bulgurom.
Amilyen egyszerű, olyan finom...:)
Éppen a hétvégén indulok Orfűre medvehagyma beszerző körútra. :-) Bulgur mindig van itthon.
Szoktam is ilyet készíteni, de medvehagymát még nem tettem eddig bele.
Én is csak medvehagymaszezonban..:)) De viccet félretéve, a medvehagyma sokkal finomabbá teszi az amúgy is finom étket.:)
Micsoda színpompás köret. Nem vettem még bulgurt, pedig már meg kéne ismerkednem vele. Ez nagyon tetszik, csak úgy magában is enném csak enném... Mennyei lehet!
Megjegyzés küldése