Remek recept maradék grillcsirke vagy főtt hús hasznosítására. El lehet csomagolni reggelire, ebédre vagy akár magunkkal vihetjük egy kirándulásra, piknikre is. Az eredeti recept ami az Éva Magazinban jelent meg, 20 dkg kecskesajtot ír hozzá, úgy is biztos finom annak, aki a kecskesajtot szereti. (Mi nem.:)
Hozzávalók:
kb. 20 dkg főtt hús, vagy grillcsirke
50 dkg krumpli
1 dl tejszin
kb. 10 dkg liszt
3 tojás
1 nagy evőkanál natúr krémsajt
csipet szerecsendió
só
zsiradék a sütéshez
A meghámozott, felkockázott krumplit sós vizben megfőzzük, és leszűrjük. Összetörjük, és hozzáadjuk a tejszint. Sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, és simára keverjük..
Hozzáadjuk az enyhén felvert tojást, a lisztet, a krémsajtot és az egészen apróra vágott húst.
Serpenyőben kevés olajat vagy zsírt melegitünk, és kanállal a felhevített zsírba adagoljuk a tésztát. 2-3 percig sütjük mindkét oldalát, és papirtörlőre szedjük. Salátával nagyon finom!
4 megjegyzés:
De jó recept! Tejföllel elnyammognék belőle párat. Pont úgy fest, mint a képen... Szuper!
Hmmmm...nagyon jól néz ki. Ezt biztos meg fogom csinálni, szeretem a burgonyafánkokat. És jó a kép is! Köszi a receptet!
Fincsi lehet, nagyon jól néz ki!
Nagyon finom lehet! :)
Megjegyzés küldése