Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 nagyobb fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
0,5 liter sűrű görögjoghurt (vagy tejföl)
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt sajt reszelve
só, bors, majoranna
A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. Egy evőkanálnyit kiveszünk a kisült zsírból, és kikenjük vele a piteformát. A joghurtba belekeverjük a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnakockákat, és néhány kanál szalonnazsírt. Ízesítjük sóval, majorannával és borssal. A krumplit uborkagyalun felszeleteljük. Leteszünk egy sort a piteformába, megkenjük a szalonnás joghurttal, és megszórjuk füstölt sajttal. Jöhet rá a következő sor krumpli, és így tovább, amíg az összes krumpi és joghurt elfogy. Az utolsó réteg krumplit kicsit megsózzuk, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ha a krumpli teljesen megpuhult kivesszük, megszórjuk a maradék füstölt sajttal és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt kicsit megpirul.
8 megjegyzés:
Guszta, és nagyon finom lehetett! Egészségetekre! Most én sem kérek hozzá husit csak egy szeletkét ebből!:-)
Valahogy mostanában én sem kívánom a húst annyira, de nem is bánom. Nagyon jól néz ki, finom görög joghurttal, már érzem is az ízét. Egy finom saláta mellé és tökéletes bármikor.
Könnyed, finom fogás, nagyon tetszik. Főtt krumpliból készült?
Nyers krumpliból. Megcsinálhatod főtt krumpliva is, de ez szerintem nyers krumplival finomabb.
Ezt a receptet vadászom már mióta...Én tejszínre emlékeztem,de lehet van olyan verzió is. Nagyon guszta, alig várom, hogy megsüssem. Szóval hús se nagyon kell mellé... Ma megsütöm!
Igen, én is csináltam már tejszínnel többször, azt szerecsendióval szokás fűszerezni. De mióta ipari mennyiségben gyártom itthon a joghurtot, mindenbe azt használom, és szerintem így finomabb...:)
Miben lehet még sütni? Jénai is megfelelő? :)
Nyugodtan sütheted jénaiban is! :)
Megjegyzés küldése