A grillkenyeret a jól bevált hamburgerzsömle tésztájából készítettem, ami igazán sokoldalú tészta, így nagyon finom a belőle készülő grillkenyér is.
Hozzávalók: (6 adag)
1 kg oldalas
BBQ szósz: recept itt (annyi különbséggel, hogy most a kóla kimaradt belőle)
egy adag hamburgerzsömle tészta:
(430 g liszt, 2,5 dl víz , 1 tk cukor, 30 g olívaolaj, 1 tojás, 10 g só, 20 g friss élesztő )
1 kaliforniai paprika, fél kígyóuborka, fél póréhagyma, 1 fehérretek (vagy bármilyen zöldség ízlés szerint)
zsiradék a sütéshez
só
Az oldalast feldaraboljuk hat részre, sózzuk, és vastagon bekenjük minden oldalát a BBQ szósszal. Egy kisebb tepsit kikenünk kacsazsírral, vagy meglocsoljuk némi olívaolajjal. Beletesszük a húsdarabokat, és alufóliával lefedve 140 fokon sütjük, amíg teljesen megpuhul. Ekkor levesszük a fóliát, a hőmérsékletet felvesszük 200 fokra és néhányszor átforgatva az oldalast, -átkenegetve a lecsöpögött szósszal- mindkét oldalát pirosra sütjük.
A tészta hozzávalóiból lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, és lefedve meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát hatfelé osztjuk, és mindegyik adagot palacsintasütő méretűre nyújtjuk. Egy teáskanálnyi szalonnazsíron vagy kacsazsíron mindkét oldalát palacsintasütőben megsütjük. (Ha a tészta hólyagosodik, akkor kell megfordítani.)
A fel nem használt tésztát 1-2 napig tudjuk tárolni a hűtőben.
A grillknyereket tetszés szerint megkenhetjük tejföllel, vagy maradék BBQ szósszal, az egyik felére ráhalmozzuk az uborkagyalun lereszelt zöldségeket, enyhén megsózzuk, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Az oldalas mellé tálaljuk.
8 megjegyzés:
Hogy én vitatkozzam veled?! Kizárt! Főleg, hogy teljesen egyetértünk ebben a kérdésben! A BBQ szószod nagyon tetszik (nekem is van egy receptem, de abba nem kell kóla - pedig tuti ötlet), szóval mentem is. Egyenlőre csak elképzelni tudom a sokat ígérő ízhatást, de hétvégén meg is győzödök róla...:))))
Nem vagyok oldalas rajongó, de ez igy együtt nagyon jól néz ki.
Ez felér egy kínzással. Ilyen képeket és receptet teszel fel télen?! Mikor nem tudok azonnal lerontani a kertbe a grillsütőmhöz? No, megállj csak! És ez a grill kenyér, mekkora ötlet! Szóval kalap megemelve, nagyon guszta!
:)) Igazából a kólát nem érezni külön, de mindenesetre nagyon finom szószocska. A kóla inkább a sütésnél a karamellizálódáshoz ad egy kis pluszt.
Kösziköszi!
Ehhh Krisz! Látod, hogy nekem sem kellett grillsütő! :))) A grillkenyér nálunk rendszeres vendég, mert nagyon szeretjük, és nagyon változatosan meg lehet tölteni.
Amúgy igen korán keltél...(vagy későn feküdtél:)
Korán... :o)
Az oldalast mi is szeretjük,de ezzel a páccal még nem készítettem,nagyon jól néz ki:)
Megjegyzés küldése