Az ízesítéshez megadott mennyiségek hozzávetőlegesek, inkább kisebb mennyiségekkel kezdjük, és kóstolgassuk az ételt. Én nem szeretem a túlzottan fűszeres ételeket, de ez most tökéletes volt.
Hozzávalók: (2-3 személyre)
300 g üvegtészta
2 db bőrös csirkefelsőcomb
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
negyed fej káposzta
1 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
1 kis konzerv babcsíra (200 g)
kb. 1 ek méz
kb. 1 ek fehérborecet (vagy rizsecet)
kb. 2 ek szójaszósz
kb. 1 ek worchester szósz
fél lime reszelt héja
szárított chili (ízlés szerint)
Wok fűszerkeverék (ízlés szerint)
Masala curry fűszerkeverék (ízlés szerint)
1 ek pirított szezámmag
2-3 evőkanál kacsazsír a sütéshez
(Mivel nem minden családban van otthon készen ilyen fűszerkeverék, leírom a két fajta fűszerkeverékhez felhasznált fűszereket: koriander, római kömény, fekete bors, szerecsendió, fahéj, kardamom, szegfűszeg, kurkuma, gyömbér, fokhagyma, hagyma, paprika, chili)
Jackie Chan-nek láthatóan ízlik a főztünk :)
A feldarabolt répákat és a felszelelt káposztát kevés kacsazsíron wokban megpirítjuk, sózzuk, és fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd kiszedjük és félretesszük. Ha szükséges teszünk a wokba még egy kis zsírt, a felkockázott csirkebőrt lepirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst. Amikor már kicsit megpirult, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, és azzal is pároljuk még egy kicsit. Sózzuk, a fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd kiszedjük és félretesszük. Az apróra vágott gyömbért és a fokhagymát is pirítjuk egy kicsit, majd visszatesszük hozzá a zöldségeket a hússal együtt. Ízesítjük szójaszósszal, ecettel, mézzel és kevés worchester szósszal, ráreszeljük egy fél lime héját és elkeverjük benne a babcsírát.
Az üvegtésztát forró, sós vízbe tesszük néhány percre, majd leszűrjük. Összeforgatjuk a zöldséges hússal, és tálalásnál pirított szezámmaggal szórjuk meg.
4 megjegyzés:
Szerintem nekem is nagyon ízlene! Bár az erősen fűszeres ételek után elég nehéz a gyomrom, de még ezt is válalnám. Nagyon guszta! Igazi finom különlegesség!
Fűszerezd annyira, amennyit még elbír a gyomrod! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!
Imádom az ázsiai konyhát, gyakran próbálkozom is velük, szerencsére a család egyöntetűleg szereti:) Ez is nagyon tetszik, én is mindig kóstolgatom közben és saját ízlésemre formálom, ehhez van is otthon minden:)
Hű, nekem is bejönne nagyon! Azt hiszem a fiam is megnyalná utána a pálcikákat! :o) Nagyon guszta! máris vittem a receptjét!
Megjegyzés küldése